Categoria: Recursos humans

Carrera professional, sexennis i paga extra 2012 per al personal de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera Catalina Cladera presenta el Projecte de llei de pressuposts 2018 sobre l’abast de mesures de funció pública, als sindicats representants dels treballadors públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) que integren la Mesa General de l’Empleat Públic.

S’inclouen les mesures previstes en el Projecte de llei de pressuposts CAIB 2018 per als treballadors i treballadores de l’Administració de la Comunitat Autònoma, inclòs el personal estatutari.

En aquest context, les xifres del pressupost CAIB 2018 inclouen l’aplicació total del complement de carrera professional per al personal de serveis generals i l’estatutari. L’aplicació efectiva de l’avaluació i compensació de l’evolució de cada professional públic, a través del complement de carrera professional, ha estat un dels pilars de la política en matèria de funció pública per part del Govern, conjuntament amb la recuperació progressiva dels drets que aquest col·lectiu de treballadors públics havien perdut.

El procediment de retorn d’aquesta paga extraordinària s’ha fet de manera esglaonada des de 2015, i es completarà durant el mes de desembre per a la totalitat de treballadors de la funció pública, i estatutaris, personal funcionari i laboral, i treballadors de les empreses públiques, fundacions i consorcis del sector públic instrumental de la CAIB, que en tenen dret. Aquesta mesura s’avança i anirà càrrec del pressupost de 2017 actualment en vigor.

Així mateix, s’ha informat que el Pressupost 2018 preveu el manteniment de polítiques de personal que pretenen millorar la conciliació de la vida laboral i la personal dels treballadors públics, en el cas de la reducció voluntària de la jornada laboral, la llicència especial per assumptes propis, o l’excedència voluntària especial.

També s’habiliten els nomenaments o contractes temporals que es podran realitzar sense l’autorització preceptiva de les direccions generals de Pressuposts i de Funció Pública

[Font: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques. 26/1072017]

[Foto: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques]