Categoria: Recursos humans

Atenció Primària de Mallorca preveu 43 reforços per afrontar l'augment de la pressió assistencial durant l'estiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca preveu 43 reforços per afrontar l’augment de la pressió assistencial durant els mesos d’estiu.

La Gerència d’Atenció Primària ha posat en marxa un pla per reforçar tant els centres de salut (CS) com les unitats bàsiques de salut (UBS) que durant els mesos de juliol, agost i setembre pateixen més pressió assistencial a conseqüència de l’augment de la població flotant —turistes i població desplaçada—.

En els Punts d’Atenció Continuada (PAC) s’amplien horaris i es cobreixen les guàrdies dels professionals del cap de setmana. A més, se reforça el personal d’admissió dels centres.

Els reforços es distribuiran a 10 centres de salut i 4 unitats bàsiques de salut per ajustar les plantilles a la demanda assistencial.

Concretament, aquesta és la relació dels reforços per categories professionals:

- 9 metges/metgesses, més 3 reforços mèdics de PAC.
- 7 infermers/ infermeres, més 9 reforços d’infermeria de PAC.
- 9 persones d’admissió, més 6 reforços de personal d’admissió a PAC.

En tota, s’han contractat 12 reforços de medicina de família, 16 d’infermeria comunitària i 15 d’admissió.

Per centres, els reforços de 2018 es distribuiran així:

  • CS Xaloc (Campos): un metge i un infermer des de mitjan juny fins a mitjan setembre. També es reforça infermeria i admissió del PAC de juny a setembre.
  • CS Santanyí: un metge de reforç i un treballador per a admissió de juny a finals de setembre. El PAC també es reforça amb un treballador per a admissió de juny a l’1 d’octubre. La UBS de Cala d’Or es reforça amb un metge, un infermer i un treballador d’admissió des de maig fins a mitjan octubre. El PAC d’infermeria i d’admissió també es reforça en el mateix període.
  • CS Porto Cristo: un metge des de final de juny fins a principis de setembre i un infermer i un treballador per a admissió de juliol a setembre. El PAC comptarà també amb un reforç mèdic i un altre d’infermeria (juliol - setembre).
  • CS Llevant (Son Servera): hi haurà una persona més a admissió del 2 de juliol al 2 de setembre.
  • CS Capdepera: un metge i un infermer des de mitjan maig fins a l’11 de novembre i un treballador per a admissió el juliol i l’agost. El PAC disposarà d’un infermer de reforç del juny al setembre.
  • CS Nuredduna (Artà): un metge per a la UBS Colònia de Sant Pere des de mitjan juny fins a final de setembre. També hi haurà un treballador per a admissió durant el juliol i l’agost.
  • CS Pollença: un metge i un infermer del juny al setembre i un treballador per a admissió el juliol i l’agost. Del juny al setembre hi haurà reforços mèdics i d’infermeria al PAC. Es reforça el PAC d’infermeria del juny al setembre.
  • CS es Safrà (Alcúdia): un metge, un infermer i un treballador per a admissió del juny al setembre. També es reforça el PAC mèdic i d’infermeria en el mateix període.
  • CS Marines (Muro): Es reforça a més el PAC d’infermeria i de personal d’admissió de finals de juliol a finals de setembre.
  • CS es Blanquer (Inca): la UBS sa Calobra disposa d’un infermer des de mitjan maig fins a mitjan octubre.
  • CS Ponent (Andratx): un metge des de començament de juliol fins a començament de setembre.
  • CS Serra Nord (Sóller): es reforça el PAC d’infermeria i de personal d’admissió de mitjan juny a mitjan setembre.
  • CS Trencadors (s’Arenal de Llucmajor): una persona d’admissió de juliol a setembre. A més, es reforça el PAC mèdic i d’infermeria (des de juny fins a mitjan octubre) i el PAC d’admissió durant el període de juliol a setembre.

És important destacar que altres centres, com el CS Palmanova, el CS Santa Ponça a Calvià o el CS Can Pastilla, compten amb un metge de reforç durant tot l’any (els 365 dies) a jornada completa. 

[Font: Conselleria de Salut. 05/07/2018]

[Foto: Infosalut]