Categoria: Recursos humans

505 aspirants s’han presentat a l’oposició per cobrir 147 places de tècnic especialista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i el Servei de Salut de les Illes Balears van iniciar el dia 25 d’octubre, diumenge, els exàmens de les convocatòries del concurs oposició per cobrir 147 places vacants de personal estatutari, concretament 32 de la categoria de tècnic/tècnica especialista en anatomia patològica i 115 de la categoria de tècnic/tècnica especialista en laboratori.

Val a dir que el 7 % del total de les places es reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, sense perjudici que s’hagi d’acreditar la capacitat funcional per acomplir les funcions pròpies de la plaça.

A partir de les 10,30 hores del dematí van començar les proves, en un torn únic; que va tenir lloc simultàniament a Mallorca, Menorca i Eivissa, concretament a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, del campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB), a Can Salord i a l’antic edifici de Comandància, respectivament. En total, s’hi van presentar 505 aspirants, 401 a Mallorca, 37 a Menorca i 67 a Eivissa. El percentatge d’aspirants presentats als exàmens va ser del 80 %. 

A Mallorca, per fer les proves van fer falta 14 aules i la presència de 6 representants dels tribunals i 31 col·laboradors. A Menorca, es van ocupar 5 aules i hi van participar 2 representants dels tribunals i 10 col·laboradors. Per la seva part, a Eivissa es van fer servir 6 aules, a les quals van acudir 2 representants dels tribunals i 14 col·laboradors. Tot aquest dispositiu va fer possible que les proves no patissin cap incidència; malgrat tot, els examinands podran presentar al tribunal respectiu les al·legacions que considerin oportunes.

Aquest segon procés d’oferta d’ocupació pública és un més de la convocatòria més important que es realitza a les Illes Balears en aquest àmbit. D’aquí a final d’any s’hauran realitzat les proves selectives de nou categories, amb una oferta de 979 places per a 4.925 sol·licituds rebudes. En aquesta taula, podeu consultar les diverses categories.

Així mateix, podeu consultar el calendari previst per a l’any 2019, en aquest enllaç

En la categoria del grup administratiu de la funció administrativa ja s’havia iniciat el procés d’oferta d’ocupació pública per cobrir la taxa de reposició reservada als anys 2015, 2016 i 2017. Figuren 45 places. La data prevista de la prova és el primer trimestre de 2019.

El procediment selectiu és el de concurs oposició, que consta d’una fase d’oposició amb un valor del 60 % i una posterior fase de concurs amb un valor del 40 %. La qualificació final s’extreu sumant les puntuacions obtengudes en totes dues fases. La fase de concurs consisteix a valorar els mèrits amb el barem següent: experiència professional, 55 punts; formació, docència i recerca, 40 punts; coneixements de català, 5 punts, i coneixements d’una llengua estrangera, 3 punts.

És important recordar que s’admetran totes les sol·licituds de participació en les categories assistencials de les ofertes d’ocupació pública encara que no s’acrediti cap nivell de capacitació lingüística.

[Font: Conselleria de Salut. 28/10/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*18/10/2018 - Diumenge comencen els primers exàmens de les oposicions convocades per la Conselleria de Salut.