Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Recursos humans L’IB-Salut preveu haver convocat, en el primer trimestre de 2019, més del 80% de les places d'oferta pública d'ocupació

L’IB-Salut preveu haver convocat, en el primer trimestre de 2019, més del 80% de les places d'oferta pública d'ocupació

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) preveu haver convocat en el primer trimestre de 2019 més del 80% del total de les 5.113 places de l'oferta pública d'ocupació per a professionals sanitaris i no sanitaris5.113 places de l'oferta pública d'ocupació per a professionals sanitaris i no sanitaris mitjançant el procediment selectiu de concurs oposició. Així ho ha manifestat el director de Recursos Humans del Servei de Salut, Gabriel Lladó, que ha agraït, tant als diferents tribunals, com als voluntaris que han participat en la realització dels exàmens, el treball realitzat. Així mateix Lladó ha esmentat especialment al Departament de Recursos Humans del Servei de Salut, que està realitzant un important esforç per consolidar l'oferta pública més gran de places de la comunitat autònoma.

Des que es va dur a terme el primer examen d'aquesta macro oferta pública d'ocupació, el Servei de Salut ha realitzat les proves selectives de 9 categories amb una oferta de 979 places per a un total de 4.925 sol·licituds rebudes. Del total de sol·licituds rebudes finalment s'han presentat a l'examen 3.976 opositors.

De les 9 categories que fins al moment s'han realitzat proves, les corresponents a les categories de tècnic especialista en radioteràpia, radiodiagnòstic, laboratori i tècnic especialista en anatomia patològica, s'han presentat un total de 902 opositors per a 240 places, amb un 43% d'aprovats.

A la categoria de facultatiu especialista d'àrea de pediatria, s'han presentat 129 opositors per a 110 places, amb una taxa d'aprovats del 82%, mentre que, per a la categoria de facultatiu especialista d'àrea de pediatria, puericultura d'àrea i en equips d'atenció primària s'han presentat 56 opositors per a 110 places, dels quals n'han aprovat 46 (82%).

En relació amb la categoria de metge d'urgències hospitalàries s'han presentat 143 opositors per a 71 places i per a metge de família en equips d'atenció primària s'han presentat 380 opositors per a 240 places, dels quals han aprovat el 33%. Finalment per a la categoria d'auxiliar d'infermeria s'han presentat 2.366 opositors per cobrir 253 places.

El director de RRHH, Gabriel Lladó, ha fet un balanç molt positiu de la primera etapa d'oposicions, que s'ha produït sense incidències, i per la qual ja s'ha executat el 20% del total de places que conformen aquesta oferta pública d'ocupació. A partir del gener està previst que es reprengui el calendari d'exàmens. En total hi ha, fins al moment, 21 categories convocades per a les quals han presentat sol·licitud, fins a la data, 16.749 aspirants.

En aquest enllaç podeu consultar el calendari previst per al 2019 i les diverses categories.

[Font: Conselleria de Salut. 19/12/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]