Back Estàs aquí:Home Investigació

Investigació i innovació

Ponderació de l’impacte de la virulència en el resultat de les infeccions per Pseudomonas aeruginosa

ins epr516El Servei de Microbiologia i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi on s'analitza la ponderació de l’impacte de la virulència en el resultat de les infeccions per Pseudomonas aeruginosa. També hi han participat diferents centres espanyols.

I.Sánchez-Diener, L.Zamorano, G.Cabot i A.Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Weighting the impact of virulence on the outcome of Pseudomonas aeruginosa bloodstream infections" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

Llegeix més...

Miomectomia complicada amb microangiopatia trombòtica

ins epr496 El Servei d'Anestesiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha publicat un article sobre la miomectomia complicada amb microangiopatia trombòtica.

Marta Jiménez Vidal, Miguel Estade Riart i Pablo Gandía González, anestesiòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Miomectomía complicada con microangiopatía trombótica" a la revista Medicina Balear.

Llegeix més...

Teràpia de realitat virtual contra la por a la sang i les agulles

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) posa en marxa una experiència pionera a Espanya, "Imagina que pots", una psicoteràpia basada en la realitat virtual per a ajudar a superar l'aversió a la sang i a les agulles dirigida a persones que experimenten un malestar significatiu a l'hora d'enfrontar-se a aquestes pors davant un tractament mèdic o la visió de sang i agulles.

Llegeix més...

Comparativa de casos atesos a urgències de consumidors de cocaïna en pols o crack a Europa

cc epr552El Servei de Toxicologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una comparativa entre els casos de consum de cocaïna en pols i cocaïna crack, la seva epidemiologia, característiques clíniques i gestió de pacients que es presenten als departaments d'urgències europeus amb toxicitat aguda per cocaïna. També hi han participat l'Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona, el Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust and King's Health Partners, el King's College London, l'Oslo University Hospital i l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA).

Christopher Yates Bailo, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Epidemiology, clinical features and management of patients presenting to European emergency departments with acute cocaine toxicity: comparison between powder cocaine and crack cocaine cases" a la revista Clinical Toxicology.

Llegeix més...

Herpes tipus 2

cc epr551El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha publicat un editorial sobre l'herpes tipus 2.

Llegeix més...