Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació

Investigació i innovació

L'IdISBa participa en un estudi sobre les diferències de gènere en el comportament suïcida en gent jove

epr1237L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'una revisió sistemàtica i metanàlisi d'estudis longitudinals sobre la diferència de gènere en comportament suïcida en adolescents i adults joves. També hi han participat diferents centres espanyols.

Margalida Gili i Miquel Roca, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Gender differences in suicidal behavior in adolescents and young adults: systematic review and meta-analysis of longitudinal studies" a la revista International Journal of Public Health.

Llegeix més...

Atenció Primària de Mallorca participa en un article on s'analitza la deprescripció com a millora de la salut

epr1328El Centre de Salut Son Serra-La Vileta ha participat en un article on s'analitza la millora de la salut en la deprescripció. També hi han participat el Centre de Salut Borja, el Centre de Salut Huarte, el Centre de Salut Delicias Sur, la Direcció del Servei Canari de la Salut i el Centre de Salut Sueca.

Caterina Vicens Caldentey, metgessa de família del CS Son Serra-La Vileta, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Deprescribiendo para mejorar la salud de las personas o cuando deprescribir puede ser la mejor medicina" a la revista Atención Primaria.

Llegeix més...

Aprovació de l'Estatut del Personal Investigador en Formació

El Consell de Ministres ha autoritzat, el Reial decret que aprova l'Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF), pel qual es regulen les condicions de treball dels investigadors predoctorals.

Amb l'aprovació del EPIF s'elimina qualsevol període de beca, i així procedir a la contractació laboral dels investigadors que es troben en formació des de l'inici de la seva carrera professional.

La nova norma defineix, igualment, la condició de personal investigador predoctoral en formació i el desenvolupament de l'objecte d'aquest contracte, que serà la realització simultània de tasques de recerca en un projecte específic i nou, i el conjunt d'activitats integrants del programa de doctorat conduents a l'adquisició de competències i habilitats necessàries per a l'obtenció del títol universitari oficial de Doctorat.

Llegeix més...

L'IdISBa i Son Espases publiquen un article sobre el consum de marisc i la prevalença de la depressió dins l'assaig PREDIMED

epr827L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un article sobre el consum de marisc, ingesta d'àcids grassos Omega-3 i prevalença de la depressió durant tota la vida dins l'assaig PREDIMED-Plus. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Seafood Consumption, Omega-3 Fatty Acids Intake, and Life-Time Prevalence of Depression in the PREDIMED-Plus Trial" a la revista Nutrients.

Llegeix més...

Dermatologia de Son Llàtzer participa en un article sobre derivació de pacients a la consulta de dermatologia a Espanya

epr116El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un article on s'analitza la derivació dels pacients a la consulta de dermatologia a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Rosa Taberner, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Derivación de pacientes en consulta de dermatología y de teledermatología en España. Estudio DIADERM" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

Llegeix més...