Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació

Investigació i innovació

Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer participa en l'estudi ABISS-Edusepsis

ins epr94El Servei de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en l'estudi ABISS-Edusepsis sobre la millora del tractament antibiòtic empíric en sèpsia després d'una intervenció educativa. També hi han participat l'Institut d'Investigació Vall d'Hebron, el CIBER Malalties Respiratòries, l'Hospital Universitari General de Catalunya, la Corporació Sanitària Universitària Parc Taulí, la Fundació Parc Taulí, l'Hospital Virgen de la Victoria, l'Hospital General Universitari Morales Meseguer, l'Hospital Universitari Doctor Peset, l'Hospital Universitari Rio Hortega i l'Hospital Universitari Infanta Leonor.

Marcio Borges, metge de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Improved empirical antibiotic treatment of sepsis after an educational intervention: the ABISS-Edusepsis study" a la revista .

Llegeix més...

L'IdISBa participa en la Nit Europea dels Investigadors

6873 2L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) informa que el pròxim 28 de setembre se celebra la Nit Europea dels Investigadors. Per aquest motiu, des de l’IdISBa s'han organitzat xerrades divulgatives informals per part dels investigadors de l’entitat, a tres espais de Palma:

- Café a Tres Bandas (Plaça de Barcelona, 20)
- La Biblioteca de Babel (Carrer Arabí, 3)
- Llibreria infantil i juvenil Baobab (Carrer de Guillem Galmés, 17)

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodwska-Curie del programa Horitzó 2020, que té lloc a més de 250 ciutats europees des de l’any 2005.

El principal objectiu de l’activitat és apropar els investigadors als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.

Llegeix més...

Dermatologia de Son Llàtzer ha participat en l'estudi dels models de teledermatologia a Espanya

ins epr186El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi longitudinal sobre els models de pràctica de la teledermatologia a Espanya. També hi han participat l'Hospital General Universitari de Ciudad Real, l'Hospital Universitari de La Princesa, l'Hospital Universitari Virgen Macarena, l'Hospital General Universitari de Ciudad Real, l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, l'Hospital Pius, el Complex Hospitalari Universitari de Pontevedra, l'Hospital Puerta de Hierro i l'Hospital Clínic.

Rosa Taberner, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Modelos de práctica de la teledermatología en España. Estudio longitudinal 2009-2014" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

Llegeix més...

Otorinolaringologia d'Inca participa en un estudi sobre els intra i interobservadors de IBE i ELB per a la detecció de tumors de cap i coll

epr540El Departament d'Otorinolaringologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en un article sobre l'acord intra i interobservador d'imatges de banda estreta per a la detecció de tumors de cap i coll. També hi han participat l'Hospital Clínic, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Universitat de Barcelona.

Meritxell Valls Mateus, otorinolaringòloga de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Intra and interobserver agreement of narrow band imaging for the detection of head and neck tumors" a la revista European Archives of Oto-Rhino-Laryngology.

Llegeix més...

Oncologia Mèdica de Son Espases publica una carta sobre les controvèrsies per al maneig del seminoma en etapa I

mfb231El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una carta sobre les controvèrsies per al maneig del seminoma en etapa I. També hi ha participat l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

Llegeix més...