Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació

Investigació i innovació

Els serveis de Nefrologia dels hospitals de Balears comptaran amb un sistema unificat de connexió en xarxa el 2018

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) a contractar la implantació d'un sistema d'informació que permetrà treballar en xarxa en tots els serveis de Nefrologia dels hospitals públics de Balears.

Aquesta aplicació suposa un gran pas per al Servei de Salut perquè permetrà a qualsevol Servei de Nefrologia accedir a les dades d'un pacient renal amb independència del centre hospitalari on es faci el tractament de manera habitual.

També suposa una millora en la utilització de les dades, perquè la possibilitat d'accedir a la informació en tot el seu conjunt potenciarà la millora del Servei.

A més, aquest nou sistema en xarxa facilitarà l'accés a uns registres homogenis, que poden donar una resposta més eficient davant demandes d'organismes com ara l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT).

Llegeix més...

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'adherència a les GPC de nutrició per prevenir el càncer de mama, pròstata i colorectal

epr477L'IdISBa ha participat en la publicació d'un estudi cas control sobre l'adherència a les guies de pràctica clínicaa (GPC) de nutrició per a la prevenció del càncer de mama, pròstata i colorectal basat en l'estudi cas control MCC-Spain.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Adherence to nutrition-based cancer prevention guidelines and breast, prostate and colorectal cancer risk in the MCC-Spain case-control study" a la revista International Journal of Cancer.

Llegeix més...

Atenció Primària de Mallorca participa en una revisió sistemàtica sobre educació en l'ús inhaladors

epr576El Centre de Salut Son Pisà ha participat en una revisió sistemàtica sobre l'efectivitat i els factors d'èxit de les intervencions educatives de la tècnica d'inhalació per a pacients amb asma o Malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). També hi han participat la Universitat de Maastricht Medical i la University Centre Groningen.

Miguel Román Rodríguez, metge de medicina familiar i comunitària del Centre de Salut Son Pisà, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness and success factors of educational inhaler technique interventions in asthma & COPD patients: a systematic review" a la revista NPJ Primary Care Respiratory Medicine.

Llegeix més...

Atenció Primària de Mallorca ha participat en el desenvolupament d'un algoritme per detectar el consum d'alcohol de forma perillosa

cc-sss104El Centre de Salut Son Serra-la Vileta ha participat en el desenvolupament i validació d'un algoritme simple per predir el començament del consum d'alcohol de forma perillosa a Atenció Primària. També hi ha participat l'IBIMA, la Universitat de Màlaga, la University College London, la Universitat Loyola Andalucía, la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitaria de La Rioja, la Universitat de Granada, la Universitat de Zaragoza, l'Hospital Universitari Infanta Sofía i el Servei Canari de Salut.

Catalina Vicens, metgessa de medicina familiar i comunitària del Centre de Salut Son Serra-la Vileta, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Predicting the onset of hazardous alcohol drinking in primary care: development and validation of a simple risk algorithm" a la revista British Journal of General Practice.

Llegeix més...

Cirurgia de Son Espases ha publicat una carta sobre una lesió del conducte subvesical resolta per drenatge percutani

ins-epr350El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat una carta científica sobre una lesió del conducte subvesical resolta per drenatge percutani.

Llegeix més...