Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació

Investigació i innovació

L'Àrea de Salut de Menorca participa en una anàlisi de l'exposició infantil als contaminants orgànics i al mercuri

epr329L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en la publicació d'un article sobre l'avaluació integrada de l'exposició infantil als contaminants orgànics i al mercuri via dieta a Menorca. També hi han participat l'IDAEA-CSIC i el CREAL.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Integrated assessment of infant exposure to persistent organic pollutants and mercury via dietary intake in a central western Mediterranean site (Menorca Island)" a la revista Environmental Research.

Llegeix més...

Pneumologia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un editorial sobre la teofilina en MPOC

vpc9El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'lnstitut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un editorial sobre la teofilina en malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). 

Núria Toledo Pons i Borja G. Cosío, pneumòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat un editorial amb el títol "¿Hay un lugar para la teofilina en la EPOC?" a la revista Archivos de Bronconeumología.

Llegeix més...

La UIB i l'Hospital de Manacor inicien un estudi per avaluar l'efecte de la teobromina

El Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears (UIB) durà a terme un estudi amb pacients per avaluar els efectes de la teobromina, una substància que actua com a inhibidora de la cristal·lització de l'àcid úric en l'orina, que va ser patentada com a complement dietètic per l'equip d'investigadors de la UIB que dirigeix el doctor Fèlix Grases.

L'estudi es farà amb la col·laboració del Servei d'Urologia de l'Hospital de Manacor, dirigit pel doctor Joan Benejam.

Aquest estudi durarà dotze mesos i hi participaran 60 pacients d'edats compreses entre els 18 i els 75 anys.

Llegeix més...

Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa participen en una anàlisi de la visió de la salut, usuaris, professionals i informants clau comunitaris

mfb37La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un article sobre la visió de la salut, els actius sanitaris i dèficits dels usuaris de la sanitat pública, els informants clau comunitaris i els treballadors d'atenció primària. També hi han participat diferents unitats d'investigació i serveis de salut espanyols.

Sebastià March, sociòleg de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Health-care users, key community informants and primary health care workers' views on health, health promotion, health assets and deficits: qualitative study in seven Spanish regions" a la revista International Journal for Equity in Health.

Llegeix més...

Microbiologia de Son Espases estudia les seqüències del genoma de quatre Pseudomonas aeruginosa aïllades en pacients amb MPOC

cc-epr472El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre l'esborrany de les seqüències del genoma de quatre Pseudomonas aeruginosa aïllades obtingudes de pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). També hi ha participat el Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC.

Antonio Barceló, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Draft Genome Sequences of Four Pseudomonas aeruginosa Isolates Obtained from Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease" a la revista Genome Announcements.

Llegeix més...