Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes

Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases participa en un estudi sobre els predictors i la mortalitat de les ITS causades per ESBL-EC i EBSL-KP

mfb226El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la comparativa de predictors i la mortalitat entre infeccions del torrent sanguini (ITS) causades per ESBL-productor d'Escherichia coli i ESBL-productor de Klebsiella pneumoniae. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Comparison of Predictors and Mortality Between Bloodstream Infections Caused by ESBL-Producing Escherichia coli and ESBL-Producing Klebsiella pneumoniae" a la revista Infection Control & Hospital Epidemiology.

Llegeix més...

La UIB i l'Hospital Comarcal d'Inca recapten fons per finançar una recerca sobre el càncer de còlon

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Hospital Comarcal d'Inca han posat en marxa una campanya de recaptació de fons, a través de l'Oficina Fundraising de la UIB, per finançar el projecte Còlon-Inca-UIB que duen a terme conjuntament investigadors del Grup Multidisciplinari en Oncologia Translacional (GMOT) de la UIB i de l'Hospital Comarcal d'Inca.

El projecte uneix esforços d'investigadors clínics d'ambdues institucions per dissenyar i desenvolupar un nou equip de diagnòstic no invasiu (determinació en femta) per al cribratge i diagnòstic precoç del càncer colorectal.

La presentació pública del projecte Còlon-Inca-UIB (CINUIB) va tenir lloc dilluns, 16 de juliol, al centre hospitalari. Hi van participar Pilar Roca, investigadora principal del GMOT; José Reyes, cap del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca; i Soledad Gallardo, gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, juntament amb el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Luis Vegas; i el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés.

Aquesta campanya ha obtingut ja el suport de diverses companyies sensibles amb la causa sanitària, entre les quals Camper, Lottusse i Hotels Viva & Resorts, que han decidit col·laborar per tal de fer possible aquesta investigació.

Projecte Còlon-Inca-UIB

Llegeix més...

Cirurgia de Son Espases participa en un estudi multicèntric sobre predictors de complicacions després d'una colectomia esquerra

mfb240El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre els predictors de complicacions i mortalitat després d'una colectomia esquerra amb anastomosi primària grapada per càncer. També hi han participat l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, la Universitat de la Campània 'Luigi Vanvitelli', l'Hospital Universitari de Getafe, l'Hospital de Terrassa, l'Hospital Universitari SESCAM, l'Hospital General Universitari Reina Sofía i l'Hospital General de Segòvia.

Natalia Alonso Hernández, cirurgiana de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Predictors of complications and mortality following left colectomy with primary stapled anastomosis for cancer: results of a multicentric study with 1111 patients" a la revista Colorectal Disease.

Llegeix més...

Infermeres de Manacor presenten els seus treballs en el WoCoVA 2018

6563Infermeres de l'Hospital de Manacor van presentar els seus treballs en el 5th World Congress on Vascular Access (WoCoVa), que es va celebrar a Copenhaguen (Dinamarca) del 20 al 22 de juny de 2018.

El WoCoVa és una trobada multidisciplinària bianual, dirigida a professionals especialistes en l'accés vascular. Enguany va comptar amb la participació de més de 1.000 especialistes amb representació de 51 països, essent Espanya, la segona més nombrosa després dels Estats Units.

En aquesta edició el lema del congrés va ser “Patients first” (Pacients primer) i el focus d'atenció es va centrar en els problemes globals d'accés vascular dels pacients des de la visió multidisciplinària, mitjançant els avenços tecnològics i practiques basades en l'evidència per donar solució a aquesta problemàtica de salut. Aquesta trobada va facilitar l'oportunitat d'establir xarxes de treball i sinergies amb professionals de tot el món a partir d'una aplicació mòbil que va connectar tots els assistents.

Llegeix més...

Medicina Interna de Son Llàtzer participa en un estudi sobre l'ús del QFT-GIT com a prova de confirmació per prevenir la tuberculosi

epr127El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'ús del QuantiFERON-TB Gold In-Tube (QFT-GIT) com a test de confirmació per a la prova de tuberculina a la pell en la traçabilitat de contacte amb tuberculosi. També hi han participat diferents centres espanyols.

Carmen Cifuentes, Mercedes García Gasalla i Antoni Payeras, metges de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "QuantiFERON-TB Gold In-Tube as a Confirmatory Test for Tuberculin Skin Test in Tuberculosis Contact Tracing: A Noninferiority Clinical Trial" a la revista Clinical Infectious Diseases.

Llegeix més...