Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes La Conselleria de Salut participa en un article sobre vivències de professionals encarregats de les cures pal·liatives

La Conselleria de Salut participa en un article sobre vivències de professionals encarregats de les cures pal·liatives

epr1La Conselleria de Salut, dins el Programa autonòmic de cures pal·liatives balears, ha publicat, junt amb el Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de València, la Universitat Autònoma de Barcelona y la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Calgary, un article en el qual s'analitza com els professionals que treballen en temes relacionats amb la mort estan exposats freqüentment a qüestions existencials, reptes psicològics i angoixes emocionals associades al final de la vida.

Noemí Sansó i Enric Benito, de la Conselleria de Salut, han participat en l'article amb el títol "Palliative Care Professionals' Inner Life: Exploring the Relationships Among Awareness, Self-Care and Compassion Satisfaction and Fatigue, Burn Out, and Coping with Death", publicat a la revista Journal of pain and symptom management.

L'objectiu és millorar la comprensió dels factors associats a la vida interior dels professionals, a través de la valoració d'una versió adaptada del model de sensibilització de l'autocura de Kearney.

Referència de l'article

Sanso N, Galiana L, Oliver A, Pascual A, Sinclair S, Benito E. Palliative Care Professionals' Inner Life: Exploring the Relationships Among Awareness, Self-Care and Compassion Satisfaction and Fatigue, Burn Out, and Coping with Death. J Pain Symptom Manage. 2015 Feb 18.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]