Categoria: Estudis i projectes

Tuberculosi de Son Llàtzer publica sobre el paper de QuantiFERON®-TB Gold In-Tub en investigació de tuberculosi de contacte

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tuberculosi La Unitat de Tuberculosi de l'Hospital Son Llàtzer ha publicat un article en què s'avalua la utilitat d'una prova IGRA, QuantiFERON®-TB Gold In-Tube (QFT-G-IT), per diagnosticar la infecció tuberculosa latent en comparació amb la prova de la tuberculina en l'establiment d'estudis de contactes.

Juan González Moreno, Mercedes García Gasalla, Cristina Gallego Lezaun, Carmen Cifuentes Luna i Antoni Payeras Cifre, facultatius de Medicina Interna; Victoria Fernández-Baca, facultativa de Microbiologia; Isabel Mir Viladrich, facultativa de Pneumologia; Araceli Serrano Bujalance i Andrea Salom Vallespir, infermeres, han participat en la publicació de l'article "Role of QuantiFERON®-TB Gold In-Tube in tuberculosis contact investigation: experience in a tuberculosis unit" a la revista Infectious Diseases.

Per realitzar l'estudi es va realitzar una comparació prospectiva entre gener de 2006 i desembre de 2012 entre el QFT-G-IT i el TST en contactes de persones amb tuberculosi amb una àrea de tuberculosi de baixa càrrega. L'estudi va donar com a resultat que no es pot recomanar l'ús de QFT-G-IT com a única prova per excloure la infecció tuberculosa latent, especialment en els pacients de més edat.

Referència de l'article
González-Moreno J, García-Gasalla M, Gallego-Lezaun C, Fernández-Baca V, Mir Viladrich I, Cifuentes-Luna C, et al. Role of QuantiFERON-TB Gold In-Tube in tuberculosis contact investigation: experience in a tuberculosis unit. Infect Dis (Lond). 2015 Feb 18:1-8.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]