Categoria: Estudis i projectes

Son Espases, Son Llàtzer i Can Misses participen en un article sobre avaluació d'una llista actualitzada de medicaments d'Urgències dels hospitals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr107El Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Son Espases, de l'Hospital Son Llàtzer i dels Hospitals de Formentera i Can Misses han participat en un article en què s'avalua la llista de medicaments en els serveis d'urgències dels hospitals espanyols.

També han participat en aquest article la Delegación Provincial de Córdoba, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació Sant Hospital, la Corporació Sanitària Parc Taulí, l'Hospital Universitari Virgen de las Nieves, l'Hospital Gregorio Marañon, els Serveis Assistencials de Badalona, l'Hospital Meixoeiro, l'Hospital Universitari Donostia i l'Hospital General Universitari d'Alacant.

Mar Crespí, farmacèutica de l'Hospital Universitari Son Espases; Beatriz Calderón, farmacèutica de l'Hospital Son Llàtzer; i Margarita Prats, farmacèutica de l'Hospital de Formentera i Can Misses, han participat en un article amb el títol "Medication list assessment in spanish hospital emergency departments", publicat a la revista Journal of Emergency Medicine.

Les errades en la medicació poden dur a la morbiditat i mortalitat en pacients del departament d'urgències. Un historial inexacte sobre la medicació és una de les causes subjacents d'aquestes errades. Aquest estudi vol determinar la prevalència de pacients amb disprepàncies entre la informació mèdica de la història clínica compilada al Servei d'Urgències i la llista dels medicaments que els pacients estaven prenent, per caracteritzar les discrepàncies trobades i analitzar els factors associats a aquestes discrepàncies.

Referència de l'article
Baena Parejo MI, Juanes Borrego AM, Ruiz JA, Monjo MC, Garcia-Pelaez M, Hernanz BC, et al. Medication list assessment in spanish hospital emergency departments. J Emerg Med. 2015 Apr;48(4):416-23.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]