Categoria: Estudis i projectes

Els hospitals de Balears participen en un article sobre el tractament amb R-CHOP21 o R-CHOP14 del limfoma difús de cèl·lules B

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr19Els Serveis d'Hematologia dels Hospitals Son Espases, Son Llàtzer, Manacor, Mateu Orfila i Can Misses; i els Serveis d'Oncologia i Patologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un article en què es comparen l'impacte diferencial de les reduccions relatives d'intensitat de la dosi en els tractaments amb R-CHOP21 o R-CHOP14 per tractar el limfoma difús de cèl·lules B. També han participat en l'article l'Hospital del Mar i el West German Cancer Center.


Antonio Gutiérrez, Leyre Bento, Antonia Maria Bautista-Gili, Francesc Garcia, Blanca Sanchez, Eva Gimeno, Raquel Del Campo, Albert Perez, Florencia Garcia i Joan Besalduch, hematòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; Jordi Gines i Lucia Garcia, farmacèutics de l'Hospital Universitari Son Espases; Joan Bargay i Albert Perez, hematòlegs de l'Hospital Son Llàtzer; Miguel Scaff, hematòleg de l'Hospital Can Misses; Ana Pacheco, hematòloga de l'Hospital de Manacor; Carmen Ballester, hematòloga de l'Hospital Mateu Orfila; Rafael Ramos, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Joan Besalduch, patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en l'article amb el títol "Differential Impact of Relative Dose-Intensity Reductions in Diffuse Large B-Cell Lymphoma Treated with R-CHOP21 or R-CHOP14", publicat a la revista PLoS One.

El limfoma difús de cèl·lules B és un limfoma agressiu tractact amb R-CHOP. Recentment s'han fet intents per millorar els resultats augmentat la densitat de la dosi, però no hi ha hagut beneficis en termes de supervivència. És important considerar la intensitat la de dosi relativa per al tractament de malalties, però hi ha poca informació publicada sobre el limfoma difús de cèl·lules B. L'objectiu d'aquest estudi era analitzar l'impacte del prognòstic diferencial de la intensitat de la dosi relativa en dos cohorts de pacients tractat amb R-CHOP21 o R-CHOP14.

Referència de l'article
Gutierrez A, Bento L, Bautista-Gili AM, Garcia F, Martinez-Serra J, Sanchez B, et al. Differential Impact of Relative Dose-Intensity Reductions in Diffuse Large B-Cell Lymphoma Treated with R-CHOP21 or R-CHOP14. PLoS One. 2015 Apr 24;10(4):e0123978.
PubMed | logo docusalut 16Text complet | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Diffuse large B cell lymphoma / CC BY­ND 2.0]