Categoria: Estudis i projectes

L'Hospital d'Inca participa en un article sobre la identificació i caracterització de fenotips d'asma de risc vital per anàlisi cluster

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr82El Departament de Pneumologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en un article sobre la identificació i caracterització de fenotips d'asma de risc vital per anàlisi cluster. També hi han participat l'Hospital Central de las Fuerzas Armadas de Montevideo, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

José Serrano Pariente, pneumòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en l'article amb el títol "Identification and characterization of near-fatal asthma phenotypes by cluster analysis", publicat a la revista Allergy.

L'asma de risc vital és una entitat heterogènia i s'han descrit diferents perfils de pacients d'acord amb diferents característiques clíniques, patofisiològiques i histològiques. No obstant això, no hi ha estudis previs que idenfiquin d'una forma imparcial diferents fenotips d'asma de risc vital, utilitzant mètodes estadístics com l'anàlisi cluster. Per això, l'objectiu de l'estudi era identificar i caracteritzar fenotips d'aquest tipus d'asma utilitzant l'anàlisi cluster. La informació analitzada procedeix de l'estudi institucional de l'Àrea de l'Asma de la SEPAR, "Estudio Multicéntrico del Asma de Riesgo Vital en España", en el que varen participar 33 centres de tota Espanya.

Referència de l'article
Serrano-Pariente J, Rodrigo G, Fiz JA, Crespo A, Plaza V, High Risk Asthma Research Group. Identification and characterization of near-fatal asthma phenotypes by cluster analysis. Allergy 2015 May 22.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hans Hansson / Spirometry / CC BY­ND 2.0]