Categoria: Estudis i projectes

Medicina Intensiva de Son Espases publica un article sobre glutamina i pacient crític

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr189El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article, en què s'analitza si és es tracta del final d'una etapa respecte de l'ús de la glutamina en el pacient crític.

Pedro Marsé Milla, metge de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat un article amb el títol "Sexta Lección Jesús Culebras: glutamina y paciente crítico ¿El fin de una era?" a la revista Nutrición Hospitalaria.

La glutamina és un aminoàcid que en pocs anys ha passat de ser no essencial a ser gairebé imprescindible en el pacient crític, gràcies a una sèrie d'estudis i metaanàlisis, en els quals destacaven els seus efectes beneficiosos sobre la infecció nosocomial, estades a la UCI i hospitalàries i mortalitat. Després de dos estudis multicèntrics (REDOXS i MetaPlus) que revisaven els efectes de la glutamina en pacients crítics, els comentaris passaven a ser "recomanam encaridament que la glutamina no s'utilitzi en pacients crítics en xoc o fallada multiorgànica" a través d'un "important qüestionament sobre la seguretat d'aquesta estratègia (combinació d'altes dosis de glutamina enteral i parenteral) que no ha de ser ignorada" i, per tant, "el comitè decideix disminuir el grau de recomanació per a la glutamina endovenosa"; i actualment cal destacar que la mateixa "hauria de ser considerada".

Referència de l'article
Marse Milla P. Sexta Lección Jesús Culebras: glutamina y paciente crítico ¿El fin de una era?. Nutr Hosp. 2015;32(6):2374-9.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Incnis Mrsi / L-amino acid any / CC-by-sa-2.0]