Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca i l'IdISPa participen en un article sobre les voluntats anticipades a Escòcia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr319La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i l'IdISPa han participat en un article sobre les voluntats anticipades a Escòcia, a partir d'una anàlisi després de la mort i entrevistes amb els metges generals. També hi han participat el Primary Palliative Care Research Group, el Marie Curie Hospice Edinburgh, la NHS Lothian i la School of Public Health and Community Medicine.

Javier Leiva, investigador de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i de l'IdISPa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Many people in Scotland now benefit from anticipatory care before they die: an after death analysis and interviews with general practitioners" a la revista BMJ Supportive Palliative Care.

Les Key Information Summaries (KIS) es van introduir a Escòcia l'any 2013, de manera que la planificació de les voluntats anticipades, redactades per metges generals, es podien compartir en format electrònic i actualitzades en temps real. L'objectiu era descriure l'abast de les voluntats anticipades i explorar el punt de vista dels metges en la utilització de les KIS.

Referència de l'article
Tapsfield J, Hall C, Lunan C, McCutcheon H, McLoughlin P, et al. Many people in Scotland now benefit from anticipatory care before they die: an after death analysis and interviews with general practitioners. BMJ Supportive & Palliative Care. 13 abr 2016.
logo docusalut 16Text complet  | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]