Categoria: Estudis i projectes

Son Espases participa en un estudi sobre l'absència de correlació d'inflamació pulmonar i sistèmica en pacients amb MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr572El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISPa han participat en un estudi d'absència de correlació entre marcadors d'imflamació pulmonar i sistèmica en pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica. També hi han participat diferents centres nacionals.

Belen Núñez, Jaume Sauleda i Aina Noguera, pneumòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISPa participa en la publicació de l'article titulat "Ausencia de correlación entre marcadores de inflamación pulmonar y sistémica en pacientes con enfermedad pulmonar obstructiva crónica" a la revista Archivos de Bronconeumología.

L'origen de la inflamació sistèmica en pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) és poc conegut, i una de les hipòtesis més acceptades és el pas de la inflamació del pulmó a la sang ((spill-over). L'objectiu era avaluar la relació entre la inflamació pulmonar i sistèmica en la MPOC mitjançant la quantificació de diversos marcadors inflamatoris en esput i sèrum obtinguts en el mateix individu de forma simultània.

Referència de l'article
Núñez B, Sauleda J, García-Aymerich J, Noguera A, Monsó E, et al. Ausencia de correlación entre marcadores de inflamación pulmonar y sistémica en pacientes con enfermedad pulmonar obstructiva crónica: un análisis bi-compartimental simultáneo. Arch Bronconeumol. 24 feb 2016.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]