Categoria: Estudis i projectes

Cardiologia i UCI de Son Espases publiquen un article sobre els canvis de la severitat de la regurgitació aòrtica en el esforç màxim durant l'exercici

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr773Els departaments de Cardiologia i la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre els canvis en la severitat de la regurgitació de l'aòrtica durant un esforç màxim de l'exercici. També hi ha participat la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Universitat Politècnica de Madrid.

José Francisco Forteza Albertí, Marta Noris Mora, Pere Pericàs, Lucía Pasamar Márquez i Antonio Rodríguez Fernández, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Andrés Carrillo López, metge de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "Changes in the severity of aortic regurgitation at peak effort during exercise" a la revista International Journal of Cardiology.

La regurgitació aòrtica crònica pot ser ben tolerada durant un llarg periode de temps. Alguns pacients amb una funció ventricular normal poden fins i tot arribar a nivells normals de realització d'esport. Com pot canviar la severitat de la regurgitació durant l'exercici es pot conegut, encara que alguns estudis suggereixen que disminueix. Aquest treball examina, durant l'exercici, la capacitat funcional, funció ventricular i la fracció de regurgitació en subjectes asimptomàtics amb regurgitació aòrtica moderada o severa amb funció sistòlica conservada.

Referència de l'article
Albertí JFF, Mora MN, López AC, et al. Changes in the severity of aortic regurgitation at peak effort during exercise. Int J Cardiol. 2016;228:145-148.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]