Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre el risc de patir apnea obstructiva crònica després d'una embòlia pulmonar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr715Els departaments de Pneumologia, Anàlisis Clíniques de Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre l'apnea del son obstructiva com a factor de risc en l'embòlia pulmonar recurrent. També hi han participat l'IdiPAZ, l'IISP, l'Hospital La Paz i el CIBER Malalties Respiratòries.

Alberto Alonso Fernández, Mónica de la Peña, Elizabet Martínez Cerón i Miguel Carrera, pneumòlegs; Ángela García Suquia i Antònia Barceló, facultatives d'Anàlisis Clíniques; Javier Pierola, investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "OSA Is a Risk Factor for Recurrent VTE" a la revista Chest.

L'apnea del son obstructiva és un factor de risc per un episodi primerenc d'embolisme pulmonar, encara que el seu impacte en el risc de tromboembolisme recurrent encara no es coneix. L'objectiu era explorar el valor pronòstic de l'apnea del son obstructiva després de l'anticoagulació oral discontínua en pacients amb un primer episodi d'embolisme pulmonar.

Referència de l'article
Alonso-Fernández A, Suquia AG, de la Peña M, Casitas R, Pierola J, Barceló A, et al. OSA Is a Risk Factor for Recurrent VTE. Chest. 2016;150(6):1291–301.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]