Categoria: Estudis i projectes

Medicina Intensiva de Son Llàtzer i d'Inca publiquen un article sobre VNI com a tractament inicial en pacients amb pneumònia i sense MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr119Els serveis de Medicina Intensiva de l'Hospital Son Llàtzer i de l'Hospital Comarcal d'Inca, i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre la ventilació no invasiva com a tractament ventilatori inicial en pacients amb pneumònia i sense la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).

Gemma Rialp, Catalina Forteza i Maria Romero, metgesses de l'Hospital Son Llàtzer i investigadores de l'IdISBa; i Daniel Muñiz, metge de l'Hospital Comarcal d'Inca i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "El papel de la ventilación no invasiva como tratamiento ventilatorio inicial en pacientes con neumonía y sin enfermedad pulmonar obstructiva crónica" a la revista Archivos de Bronconeumología.

L'ús de ventilació no invasiva (VNI) en pacients sense la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) amb pneumònia és motiu de controvèrsia, a causa de l'elevada taxa de fracasos i els efectes potencialment nocius d'aquest fracàs. La finalitat d'aquest estudi va ser avaluar l'evolució dels pacients en funció de quin era el primer tipus de suport ventilatori aplicat, ventilació no invasiva o ventilació mecànica invasiva (VM), i identificar factors de predicció del fracàs de la ventilació no invasiva.

Referència de l'article
Rialp G, Forteza C, Muñiz D, Romero M. El papel de la ventilación no invasiva como tratamiento ventilatorio inicial en pacientes con neumonía y sin enfermedad pulmonar obstructiva crónica. Arch Bronconeumol. 2016.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Son Llàtzer. Servei de Prevenció]