Categoria: Estudis i projectes

Oncologia Mèdica de Son Espases ha participat en la publicació de la GC de la SEOM per al tractament del càncer de bufeta urotelial invasiu i metastàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr742El Departament d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'elaboració de la guia clínica de la SEOM per al tractament del càncer de bufeta urotelial metastàtic invasiu del múscul. Tambe hi han participat l'Hospital Álvaro Cunqueiro-Complex Hospitalari Universitari de Vigo, l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, la Xarxa Assisencial i Universitària de Manresa, l'Hospital Universitari La Paz-Idipaz, l'Hospital Universitari San Carlos, el Complex Hospitalari Universitari d'Ourense, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, el Complex Hospitalari de Navarra i l'Hospital Universitari Lucus Augusti.

Aránzazu González del Alba, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "SEOM Clinical Guideline for treatment of muscle-invasive and metastatic urothelial bladder cancer (2016)" a la revista Clinical and Translational Oncology.

L'objectiu d'aquest article és fer recomanacions per al diagnòstic i tractament del càncer metastàtic invasiu del múscul. El diagnòstic del càncer de bufeta urotelial metastàtic invasiu del múscul es fa per avaluació patològica després de la resecció transuretral. Recentment, s'ha proposat una classificació mol·lecular. L'etapa del càncer metastàtic invasiu del múscul es pot realitzar per una tomografia computeritzada del pit, abdomen i pelvis i classificar en la base del sistema UICC. La cistectomia radical i dissecció del node limfàtic és el tractament sel·leccionat. En el càncer de bufeta invasiu del múscul la quimioteràpia es podria recomanar en pacients amb bon estat general i sense deteriorament de la funció renal. Encara que hi ha poca evidència per l'ús de la quimioteràpia adjuvant, el seu ús podría ser considerat quan quan la teràpia neoadjuvant no s'hagi administrat en pacients d'alt risc. El tractament multimodal per al tractament de preservació de la bufeta en la malaltia localitzada és una alternativa en pacients seleccionats per als quals la cistectomia no és considerada per raons clíniques o personals. En malaltia metastàtica, la primera línia de tractament per a pacients hauria de ser basada en la combinació que conté cisplatina. La vinflunina és l'única aprovada per l'ús de segona línia a Europa. Recentment, el tractament d'immunoteràpia ha demostrat activitat en aquest entorn.

Referència de l'article
Lázaro M, Gallardo E, Doménech M, Pinto Á, Del Alba AG, Puente J, et al. SEOM Clinical Guideline for treatment of muscle-invasive and metastatic urothelial bladder cancer (2016). Clin Transl Oncol. 2016;18(12):1197–205.
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]