Categoria: Estudis i projectes

Medicina Nuclear de Son Espases i l'IdISBa participen en la publicació d'un article sobre combinació de F-18-FDG-PET i DTI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr751El Departament de Medicina Nuclear de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en un article sobre la combinació de F-18-FDG-PET i les imatges de tensor de difusió en l'epilèpsia del lòbul mesial temporal amb esclerosi hipocampal. També hi han participat diferents centres nacionals.

Sebastià Rubí, metge de Medicina Nuclear de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Combined F-18-FDG-PET and diffusion tensor imaging in mesial temporal lobe epilepsy with hippocampal sclerosis" a la revista Neuroimage Clinical.

Alguns estudis utilitzant la tomografia F-fluorodesoxiglucosa emissora de positrons o imatges de tensor de difusió (DTI) han descobert que les anormalitats temporals i entratemporals en pacients amb epilèpsia del lòbul mesial temporal amb esclerosi ipsilateral de l'hipocamp, però manquen les troballes de les dues tècniques en els mateixos pacients. L'objectiu va ser determinar si la mesura de l'hipometabolisme F-FDG-PET es relaciona amb les anormalitats DTI.

Referència de l'article
Aparicio J, Carreno M, Bargallo N, Setoain X, Rubi S, Rumia J, et al. Combined F-18-FDG-PET and diffusion tensor imaging in mesial temporal lobe epilepsy with hippocampal sclerosis. Neuroimage Clin. 2016;12:976–89.
 Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]