Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa publica un article sobre els efectes de la freqüència de la paraula i la diversitat contextual sobre el rendiment del record serial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr421L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha publicat un article sobre els efectes de la freqüència de la paraula i la diversitat contextual sobre el rendiment del record serial. També hi han participat el iUNICS, la University of Western Australia i la University of Minho.

Fabrice B. R. Parmentier, investigador de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Disentangling the effects of word frequency and contextual diversity on serial recall performance" a la revista The Quarterly Journal of Experimental Psychology. 

La investigació demostra que la diversitat contextual constitueix el millor predictiu del comportament de la lectura que la freqüència de paraules, això media l'accés a les representacions lèxiques, i el control per diversitat contextual elimina l'efecte de la freqüència de paraules en les tasques de decisió lèxica. Malgrat la rellevància teòrica d'aquestes troballes per a l'estudi de la memòria serial, és sabut que la diversitat contextual pot afectar al rendiment del record serial. L'article mostra la primera manipulació independent de diversitat contextual i  freqüència de paraules en una tasca de record en sèrie.

Referència de l'article
Parmentier FBR, Comesana M, Soares AP. Disentangling the effects of word frequency and contextual diversity on serial recall performance. Q J Exp Psychol. 2017;70(1):1–17.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Breakingpic / Book reading, learning / CC BYND 2.0]