Categoria: Estudis i projectes

Fisioteràpia de Can Misses participa en un estudi sobre dinàmiques en la vida diària d'ancians institucionalitzats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr779El Servei de Fisioteràpia de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació dels resultats d'un estudi longitudinal de dos anys sobre les dinàmiques de comportament diari d'ancians institucionalitzats. També hi ha participat la Federal University of Rio Grande do Norte.

Javier Jerez Roig, fisioterapeuta de l'Hospital Can Misses, ha publicat l'article amb el títol "Dynamics of activities of daily living performance in institutionalized older adults: A two-year longitudinal study." a la revista Disability and Health Journal.

És fonamental analitzar l'evolució de les estratègies de funcionament i planificació amb l'objectiu de prevenir o endarrerir la dependència. Així i tot, hi ha una manca d'estudis dirigits a l'evolució del comportament funcional d'ancians institucionalitzats a Amèrica Llatina. L'objectiu de l'estudi és verificar la incicència del deteriorament funcional i millora funcional en unes activitats bàsiques de la vida diària d'aquests ancians insitucionalitzats, així com analitzar l'evolució del comportament funcional.

Referència de l'article
Jerez-Roig J, de Brito Macedo Ferreira LM, Torres de Araújo JR, Costa Lima K. Dynamics of activities of daily living performance in institutionalized older adults: A two-year longitudinal study. Disabil Health J. 2016:S1936-6574(16)30176-5.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]