Categoria: Estudis i projectes

El 061 participa en un article sobre la presència de metges en els equips d'urgència mòbil per atendre les aturades cardíaques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr80La Gerència del 061 ha participat en la publicació d'un article sobre l'aturada cardíaca atesa fora de l'hospital amb equips d'urgència mòbil amb un metge a bord. També hi han participat diferents centres espanyols.

María Isabel Ceniceros Rozalén, metgessa de la Gerència del 061, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Out-of-hospital cardiac arrest (OHCA) attended by mobile emergency teams with a physician on board. Results of the Spanish OHCA Registry (OSHCAR)" a la revista Resuscitation.

La majoria dels resultats de supervivència en aturada cardíaca fora de l'Hospital es realitzen per serveis mèdics d'urgència sense un metge a bord. L'objectiu era determinar els resultats en un país amb equips d'urgències mòbils amb un metge. Aquest estudi és el primer registre d'aturada cardíaca extrahospitalària nacional, en el qual han participat tos els serveis d'extrahospitalària del país. És el resultat d'un ardu treball de recollida de dades, que en el 061 de Balears es va posar en marxa el 2008. Els registres sanitaris són imprescindibles per conèixer l'activitat real i poder comparar-la amb altres serveis, per tal d'establir objectius de millora.

Referència de l'article
Rosell-Ortiz F, Escalada-Roig X, Fernández del Valle P, Sánchez-Santos L, Navalpotro-Pascual JM, Echarri-Sucunza A, et al. Out-of-hospital cardiac arrest (OHCA) attended by mobile emergency teams with a physician on board. Results of the Spanish OHCA Registry (OSHCAR). Resuscitation. Abr 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]