Categoria: Estudis i projectes

Son Espases publica un article sobre un cas de histiocitosi en un nounat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

4507Els departaments de Dermatologia, Pediatria, Radiologia i Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre un cas congènit de histiocitosi de cèl·lules de Langerhans amb lesions a la pell i lesions tímiques.

Maria del Mar Escudero, Nicole Knöpfel i Ana Martín Santiago, dermatòlogues; Mercedes Guibelalde, pediatra; Eva Amador, radiòloga; i Carles Saus, patòleg, han publicat l'article amb el títol "A case of congenital langerhans cell histiocytosis with skin and thymic lesions: Exploring the prognostic value of thymus involvement" a la revista Pediatric Hematology Oncology Journal.

L'avaluació del timus no s'inclou a les guies de la Histiocyte Society, per això la seva prevalença, maneig i pronòstic no s'ha establert correctament. Es presenta un nounat amb LCH cutània autocurada i presència tímica que es va avaluar amb ultrasò toràcic. Amb l'actual evidència no es pot predir el pronòstic de l'associació del timus en LCH neonatal. Els autors suggereixen que la realització d'un estudi per ultrasò del timus, que no és una tècnica invasiva, permetria conèixer la incidència de la participació del timus i el seu paper en el pronòstic.

Referència de l'article
Escudero-Góngora MM, Knöpfel N, Guibelalde M, Amador E, Saus C, Martín-Santiago A. A case of congenital Langerhans cell histiocytosis with skin and thymic lesions: Exploring the prognostic value of thymus involvement. Pediatr Hematol Oncol J. 2016;1(3):58–60.
Text complet | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]