Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre la resistència farmacològica de la Pseudomonas Aeruginosa

Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre la resistència farmacològica de la Pseudomonas Aeruginosa

cc-epr182El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi en què es desxifra  el resistència de l'extensió de la seqüència tipus 175 de la Pseudomonas aeruginosa d'alt risc internacional de clonació a través de la seqüenciació completa del genoma. També hi han participat l'Hospital Marqués de Valdecilla, l'Institut d'Investigació Marqués de Valdecilla, l'Hospital Bellvitge, el CIBERES, l'Hospital Virgen de los Lirios, la Universitat de Cantàbria i el French National Reference Center for Antibiotic Resistance.

Gabriel Cabot, Carla López-Causapé, Laura Zamorano, Carlos Juan, Bartolomé Moyà i Antonio Oliver, microbòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Deciphering the Resistome of the Widespread Pseudomonas aeruginosa Sequence Type 175 International High-Risk Clone through Whole-Genome Sequencing" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

La seqüenciació de tot el genoma es va utilizar per a la caracterització de la gran resistència farmacològica freqüentment estesa de la Pseudomonas aeruginosa amb seqüència tipus 175 (ST175) amb alt risc de clonació.

Referència de l'article

Cabot G, López-Causapé C, Ocampo-Sosa AA, Sommer LM, Domínguez MÁ, Zamorano L, et al. Deciphering the Resistome of the Widespread Pseudomonas aeruginosa Sequence Type 175 International High-Risk Clone through Whole-Genome Sequencing. Antimicrob Agents Chemother. 2016;60(12):7415–23.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Paulo Henrique Orlandi Mourao / Pseudomonas aeruginosa smear Gram / CC-by-sa-2.0]