Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Neurologia de Son Espases participa en un estudi sobre el TRPV3 com a factor de risc de patir un ictus cardioembòlic

Neurologia de Son Espases participa en un estudi sobre el TRPV3 com a factor de risc de patir un ictus cardioembòlic

epr843El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre la seqüenciació completa de l'exoma que revela el TRPV3 com a factor de risc de patir un ictus cardioembòlic. També hi han participat altres centres espanyols i nord-americans.

Rosa María Díaz Navarro i Silvia Tur, neuròlogues de l'Hospital Univeristari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Whole exome sequencing analysis reveals TRPV3 as a risk factor for cardioembolic stroke" a la revista Thrombosis and Haemostasis.

Els estudis genètics suggereixen que centenars de gens que s'associen a l'ictus continuen sense identificar. Es demostra que la seqüenciació de l'exoma és útil per trobar nous gens associats a l'ictus. Es volien trobar nous factors genètics de risc per a l'ictus cardioembòlic mitjançant l'anàlisi de les dades de la seqüència de l'exoma utilitzant noves estratègies.

Referència de l'article

Carrera C, Jiménez-Conde J, Derdak S, Rabionet K, Vives-Bauzá C, Soriano-Tárrega C, et al. Whole exome sequencing analysis reveals TRPV3 as a risk factor for cardioembolic stroke. Thromb Haemost. 2016;116(6):1165–71.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]