Categoria: Estudis i projectes

Un professional d'Infermeria de l'IB-Salut ha participat en la validació de l'APNCAI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr11Un professional d'Infermeria del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha liderat la investigació que ha permès la publicació d'una validació clinimètrica de l'instrument d'avaluació de competències de la infermeria de pràctica avançada. També hi han participat la Universitat de Màlaga i la Universitat de les Illes Balears.

El Dr. Pedro Sastre Fullana, infermer de l'IB-Salut, ha participat com a primer autor en la publicació de l'article amb el títol "Advanced Practice Nursing Competency Assessment Instrument (APNCAI): clinimetric validation" a la revista BMJ Open.

L'objectiu era descriure el desenvolupament i validació clinimètrica de l'Instrument d'Avaluació de Competències de la Infermeria de Pràctica Avançada (APNCAI, sigles en anglès) a través de diferents recursos d'evidència sobre fiabilitat i validació en el context espanyol. El Dr. Sastre ha basat aquest article en la seva experiència com a professional d'infermeria a l'Hospital Son Llàtzer, on ha exercit part de la seva carrera professional.

Referència de l'article
Sastre-Fullana P, Morales-Asencio JM, Sesé-Abad A, Bennasar-Veny M, Fernández-Domínguez JC, De Pedro-Gómez J. Advanced Practice Nursing Competency Assessment Instrument (APNCAI): clinimetric validation. BMJ Open. 2017;7(2):e013659.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Mateu Orfila]