Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre la resposta de la infecció per Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr127El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi per entendre la resposta de la infecció per Pseudomonas aeruginosa.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Understanding the acute inflammatory response to Pseudomonas aeruginosa infection: differences between susceptible and multidrug-resistant strains in a mouse peritonitis model" a la revista International Journal of Antimicrobial Agents.

La creixent emergència de resistència-multifarmacològica (MDR) de ceps de Pseudomonas aeruginosa s'associa a la difusió d'alguns clons epidèmics anomenats clons d'alt risc. L'existència d'un efecte replicatiu associat amb resistència multifarmacològica encara és manté sense aclarir, es coneix poc sobre la resposta inflamatòria del servidor en infeccions per Pseudomonas aeruginosa. Aquest estudi volia investigar com la resposta inflamatòria passa en la majoria de clons d'alt risc rellevants i comparar el procés amb allò gravat en aïllaments clínics susceptibles.

Referència de l'article
Gómez-Zorrilla S, Calatayud L, Juan C, Cabot G, Tubau F, Oliver A, et al. Understanding the acute inflammatory response to Pseudomonas aeruginosa infection: differences between susceptible and multidrug-resistant strains in a mouse peritonitis model. Int J Antimicrob Agents. 2017;49(2):198-203.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]