Categoria: Estudis i projectes

Un resident d'Anàlisis Clíniques de Son Espases ha participat en la publicació de les recomanacions als residents del laboratori clínic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

4611El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació del llibre amb el títol "Guía del residente. Recomendaciones a los residentes del laboratorio clínico".

Juan Robles Bauzá, resident d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la seva publicació.

Les especialitats del Laboratori, entre elles Microbiologia, Immunologia, Anàlisis Clíniques i Bioquímica Clínica i la nova especialitat de Genètica, són algunes de les més desconegudes pels estudiants de Medicina. Així mateix, són especialitats multidisciplinars, amb accés des d'altres titulacions de l'àmbit biosanitari com ara Farmàcia, Biologia, Química, Bioquímica, Biomedicina i Biotecnologia.

Els grups de residents i nous especialistes de les distintes societats no inclouen als professionals del laboratori clínic, com ara, SEQCML, AEFA i AEBM-ML, s'ha constatat la falta d'informació que existeix sobre aquestes especialitats i, per això, s'ha impulsat la realització d'aquesta Guia del Resident.

Aquesta Guia es dirigeix a estudiants i aspirants BIR, FIR, MIR i QIR que volen tenir més informació sobre les especialitats de Laboratori Clínic, i vol ser una ajuda per a l'elecció de l'especialitat. També pretén donar informació als residents sobre formació continuada, doctorat, investigació, entre altres aspectes rellevants durant la residència. Finalment, es tracten temes d'interès actual, com per exemple la troncalitat de les especialitats del Laboratori Clínic o la convalidació del títol a nivell europeu.

Referència de la guia
Guía del residente : Recomendaciones a los Residentes de las Especialidades del Laboratorio Clínico. AEBM-ML, AEFA, EQCML; 2017.
Text complet
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: AEBM-ML, AEFA, EQCML]