Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Cirurgia de Son Espases publica un article sobre la influència de la resecció hepàtica en pacients supervivents amb càncer de còlon

Cirurgia de Son Espases publica un article sobre la influència de la resecció hepàtica en pacients supervivents amb càncer de còlon

ins-epr350La Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal del Servei de Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre la influència de la resecció hepàtica en pacients supervivents amb càncer de còlon.

Rafael Morales Soriano, José Miguel Morón Canis, Xavier Molina Romero, Judit Pérez Celada, Silvia Tejada Gavela, Juan José Segura Sampedro, Patricia Jiménez Morillas, Paula Díaz Jover, José María García Pérez, Fátima Sena Ruiz i Xavier González Argente, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "Influencia de la resección hepática y peritoneal simultánea, en la morbimortalidad y supervivencia de los pacientes con cáncer de colon intervenidos mediante cirugía citorreductora con quimioterapia intraperitoneal hipertérmica" a la revista Cirugía Española.

La citoreducció amb quimioteràpia hipertèrmica (HIPEC) s'ha postulat com a tractament d'elecció en pacients seleccionats amb carcinomatosi peritoneal per càncer de còlon. La presència simultània de disseminació peritoneal i hepàtica s'ha considerat una contraindicació per aquesta cirurgia. L'objectiu d'aquest estudi és analitzar la morbimortalitat i la supervivència dels pacients amb carcinomatosi peritoneal per càncer de còlon, intervinguts mitjançant una citoreducció peritoneal i resecció hepàtica amb HIPEC.

Referència de l'article

Morales Soriano R, Morón Canis JM, Molina Romero X, Pérez Celada J, Tejada Gavela S, Segura Sampedro JJ, et al. Influencia de la resección hepática y peritoneal simultánea, en la morbimortalidad y supervivencia de los pacientes con cáncer de colon intervenidos mediante cirugía citorreductora con quimioterapia intraperitoneal hipertérmica. Cirugía Española. Abr 2017.
Text complet
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei de Cirurgia General i Digestiu]