Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Balears participa al 37º Congreso de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

4734Diferents professionals de l'Atenció Primària de les Illes Balears varen participar al 37è Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària celebrat a Madrid del 4 al 6 de maig de 2017.

Javier Arranz Izquierdo, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Arquitecte Bennassar i investigador de l'Institut d’Investigació de Palma, membre del GdT de malalties infeccioses de semFYC ha participat a les taules titulades:

  • Cómo conseguir que una alerta sanitaria no se convierta en una alarma social. Moderador.
  • Experiencia de un médico de familia en un Centro de tratamiento de Ebola - Sierra Leona 2015.
  • Enfermedades emergentes en un mundo crónico. Ponent.

Juan María Rodríguez Martínez, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i Coordinador nacional de Rotacions externas del Moviment Vasco da Gama ha participat en la taula Habilidad en gran formato amb la ponència "Qué debo saber al acabar la Residencia: "Truquiconsejos".

Elena Kluskova, metgessa del Servei d'Urgències de l'Hospital Can Misses i Coordinadora Regional d'Intercanvis del Moviment Vasco da Gama (Zona Madrid) ha participat al debat amb el títol "Family Medicine in Europe: Exchange of First-Hand Experiences".

Enrique Álvarez Porta,  Especialista en Medicina Familiar Medicina Familiar i Comunitària del Servei de Pal·liatius de Mallorca, Coordinador Regional Norte Espanya de Rotacions Externes Vasco da Gama Movement; i Juan María Rodríguez Martínez, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i Coordinador nacional de Rotacions externas del Moviment Vasco da Gama han participat en l'actualització amb el títol "Movimiento Vasco da Gama: dale una vuelta a tu formación".

Catalina Nuñez Jimenez,Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Trencadors Arenal i Coordinadora del Grup-Programa del PACAP ha participat en l'actualització amb el títol "Formación en promoción de la salud / Intervención comunitaria / Participación comunitaria y salud comunitaria en las unidades docentes multiprofesionales".

 Enrique Álvarez Porta,  Especialista en Medicina Familiar Medicina Familiar i Comunitària del Servei de Pal·liatius de Mallorca, ha participat a la taula ¿Qué hay de nuevo en...? (Actualizaciones GdT semFYC) amb la comunicació amb el títol "Cuidados Paliativos: "Paciente Crónico Complejo: Quién le pone el cascabel al gato".

Magdalena Esteva Cantó, Tècnica de Salut de la Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària-Unitat Investigació ha participat al foro d'investigació Sumando competencias en prevención y promoción de la salud amb la comunicació titulada "Estado de salud y prácticas preventivas en los supervivientes de cáncer colorectal".

Mar Sureda Barbosa, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centro de Salud Son Cladera, Membre del GdT de Malalties Infeccioses de la semFYC, ha participat a la Sesión de casos clínicos interactivos sobre Hepatitis C amb la ponència titulada "Mujer con presunción de contagio sexual susceptible de tratamiento sin complicaciones".

Miguel Román Rodríguez, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centro de Salud Son Pisa Membre del GdT de Malalties Respiratòries de la semFYC, ha participat a les taules:

  • Actualización en enfermedades respiratorias EPOC: una enfermedad en constante evolución. Moderador
  • EL «VIAJE» DEL PACIENTE CON EPOC. ¿Billete de ida y vuelta?. Ponent.
  • Factores predictivos de ingreso hospitalario en las agudizaciones de EPOC tratadas inicialmente en Atención Primaria. Comunicació oral. 

Germán José Fermín Gamero, Elena Alfaro García-Belenguer i Juan Ortega Pérez, metges de l'Hospital Universitari Son Espases han presentat el pòster amb el títol "Síndrome de Dress".

Joan Arnau Rossello Galmes, Maria Pardo Utiel i Lola Valverde Montañés, Metges residents de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut de Menorca han participat amb el pòster amb el títol "Tres pacientes con estrías angioides y lesiones dérmicas. El papel del médico de familia como integrador de especialistas y capacidad diagnóstica".

Lola Valverde Montañés, Metgessa resident de la Unitat Bàsica de Sant Lluís; Pep Lluís Marimon Munar, Metge resident de la Unitat Bàsica Es Castell; i Juan Francisco Vega Ortiz, Metge resident de del Centre de Salut Canal Salat han participat amb el pòster amb el títol "No solo se diagnostica con la clínica. Descripción de un caso que destaca la importancia de la exploración física en la consulta del médico de familia".

Lola Valverde Montañés, Metgessa resident de la Unitat Bàsica de Sant Lluís; Pep Lluís Marimon Munar, Metge resident dede la Unitat Bàsica Es Castell; i Mónica Moreno Montoro Metgessa resident del Centre de Salut del Toro, han participat amb el pòster amb el títol "Dolor abdominal atípico".

Juan Francisco Vega Ortiz, Metge resident de del Centre de Salut Canal Salat; Maria Barona Valladolid, Metgessa resident de l'Hospital Mateu Orfila; i Maria Pardo Utiel Metgessa resident del Centre de Salut del Toro han participat amb el pòster amb el títol "Un caso atípico de cirrosis biliar primaria".

Jennifer Paola Cantarero Duron, Metgessa resident del Centre de Salut Canal Salat; Joan Arnau Rossello Galmes, Metge resident de l'Hospital Mateu Orfila; i Juan Francisco Vega Ortiz, Metge resident de del Centre de Salut Canal Salat han participat amb el pòster amb el títol "Lumbalgia y su doble cara".

Mónica Moreno Montoro, Metgessa resident del Centre de Salut del Toro; Lola Valverde Montañés, Metgessa resident de la Unitat Bàsica de Sant Lluís i Jennifer Paola Cantarero Duron, Metgessa resident del Centre de Salut Canal Salat han participat amb el pòster amb el títol "Un caso raro de síncope".

María Barona Valladolid, Metgessa resident de l'Hospital Mateu Orfila; Mónica Moreno Montoro, Metgessa resident del Centre de Salut del Toro; i Joan Arnau Rossello Galmes, Metge resident de l'Hospital Mateu Orfila; han participat el pòster amb el títol "Esclerodermia: pocos casos, poca información".

Pep Lluís Marimon Munar, Metge resident dede la Unitat Bàsica Es Castell; Maria Barona Valladolid, Metgessa resident de l'Hospital Mateu Orfila; i Jennifer Paola Cantarero Duron, Metgessa resident del Centre de Salut Canal Salat; han participat el pòster amb el títol "Inmunosupresión y aparición de infiltrados pulmonares con derrame pleural Inmunosupresión y aparición de infiltrados pulmonares con derrame pleural".

Maria Isabel Rosell Malchirant, Maria Antònia Cantallops Borràs, Julio Francisco Fothy, Catalina Picornell Yanes, José Maria Méndez Guillaumet, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut del Coll d'en Rabassa; i Joan Llobera Cànaver, Tècnic de Salut de la Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària-Unitat Investigació; han participat amb el pòster amb el títol "Detección oportunística de enfermedad arterial periférica en hipertensos midiendo índice tobillo-brazo cuando acuden a consulta. Resultados preliminares".

Lucía Soler Galindo, Cristina Guerra Feo, Teresa Piqué Sistac i Susana Munuera Arjona, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Son Pisà; i Magdalena Esteva Cantó, Tècnica de Salut de la Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària-Unitat Investigació han participat amb la comunicació oral amb el títol "Prevalencia VHC en los nacidos entre 1945-1975".

Luis Antonio Calleja Cartón, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Sant Llorenç, ha participat amb les comunicacions titulades:

Julio Fóthy, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CS del Coll d'en Rabassa, ha participat amb els pòsters titulats:

Sara Conde-Valvís Fraga, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CS de Sa Pobla, ha participat amb el pòster amb el títol "Irlanda como alternativa a una precaria situación laboral".

Lydia Cantos Casalda, Patricia Lorente Montalvo, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han ha participat amb les comunicacions titulades:

Celia López Cleries, Pedro Vidal Leite Morais Vaz i Lydia Cantos Casalda, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han participat amb el pòster amb el títol "Y ahora, que hable el paciente".

Patricia Lorente Montalvo, Marina Ortuño Daniel i José Ignacio Ramírez Manent, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han participat amb el pòster amb el títol "Mareo parece… Vértigo no es".

Cristina Vidal Ribas, José Ignacio Ramírez Manent i Maria Albaladejo Blanco, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han participat amb el pòster amb el títol "¿Y esta cifra tensional? ¿Por qué?".

Rosalia Ferrando Sanchis i Maria Martin Rabadan Muro, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Can Misses, han participat amb el pòster amb el títol "La ecografía, una herramienta necesaria en Atención Primaria".

Maria Albaladejo Blanco, Cristina Vidal Ribas i José Ignacio Ramírez Manent, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han ha participat amb els pòsters titulats

Maria Isabel Rosell Malchirant, Antonia Fe Pascual, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del CS del Coll d'en Rabassa, han participat amb el pòster titulat "Tiroiditis subaguda. A propósito de un caso".

Maria Isabel Rosell Malchirant, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CS del Coll d'en Rabassa, han participat amb el pòster titulat "Rotación externa en la UDA Canelones al este (Departamento de Canelones, Uruguay)".Rotación externa en la UDA Canelones al este (Departamento de Canelones, Uruguay)".

Juan Ortega Pérez, Metge de l'Hospital Universitari Son Espases i Lucia Soler Galindo Meningitis, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Son Pisà, han participat amb el pòster amb el títol "Masa cervical en paciente poco frecuentador: enfoque diagnóstico".

Pedro Vidal Leite Morais Vaz, Maria Albaladejo Blanco, Celia Lopez Cleries, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Ponça han participat amb els pòsters titulats:

Carmen Pérez Salas, Maria del Mar Vidal Cerda, Sara María Guerrero Bernat, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Camp Redó han participat amb els pòsters titulats:

Alicia Navarro Sánchez, Violeta Ramírez Arroyo, Maria Antònia Aguiló Llobera, Metgesses d'Urgències de l'Hospital Comarcal d'Inca, han participat amb els pòsters titulats:

Rafael Emilio Hernández Silva, Maria Ángeles Llorente San Martín, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut del Centre de Salut de Son Pisà han participat amb el pòster amb el títol "Adenopatías. Diagnóstico de lo simple a lo complejo".

Juan Ortega Pérez i Esperanza Riutort Thomàs, Metges d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases han participat amb el pòster amb el títol "Cambio de carácter en la consulta de pediatría en Atención Primaria".

Lucia Soler Galindo Meningitis i Susana Munuera Arjona, Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Son Pisà, han participat amb els pòster titulats:

Elena Alfaro García-Belenguer, Germán José Fermín Gamero i Juan Ortega Pérez, Metges d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases han participat amb el pòster amb el títol "Una imagen vale más que mil palabras".

Maria Antònia Aguiló Llobera, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Santa Maria; Violeta Ramírez, Metgessa de l'Hospital Comarcal d'Inca; i Cristina Figuerola Bucklitsch, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària de la Unitat Bàsica del Molinar han participat amb els pòsters titulats:

 Bernardino Oliva Fanlo, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de Trencadors; Sebastià March Llull i Magdalena Esteva, Gabinet Tècnic GAP de Mallorca; i Alfonso Villegas Rey, de la Unitat de Desenvolupament d'Història Clínica Electrònica d'Atenció Primària, han participat amb la comunicació oral amb el títol "Prevalencia, factores asociados y valor diagnóstico de las corazonadas en médicos de familia". També hi ha participat la Universitat de Maastrich.

 Isabel Maria Socias Buades, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Sa Torre; i Catalina Vicens Caldentey, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Son Serra la Vileta, han participat amb la comunicació oral amb el títol "Eficacia y evaluación de una intervención multifactorial para la reducción del consumo de benzodiazepinas en Atención Primaria". També hi han participat els Centre de Salut de Falset (Tarragona) i Paterna (València).

Programa del congrés Comunicacions