Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Endocrinologia de Son Espases ha participat en un article sobre l'ús de l'ecografia tiroidea als serveis d'endocrinologia

Endocrinologia de Son Espases ha participat en un article sobre l'ús de l'ecografia tiroidea als serveis d'endocrinologia

ins-mfb112El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre els criteris d'utilització i requeriments tècnics de l'ecografia tiroidea en els serveis d'endocrinologia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Iñaki Argüelles Jiménez, endocrinòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Criterios sobre la utilización y requerimientos técnicos de la ecografía tiroidea en los servicios de endocrinología y nutrición" a la revista Endocrinología, Diabetes y Nutrición.

L'ecografia s'ha convertit en un instrument imprescindible en l'assistència als pacients amb malalties tiroides. La detecció dels nòduls tiroides s'han incrementat amb l'ús generalitzat de la mateix, essent l'eina principal per a la seva detecció, orientació diagnòstica, seguiment i, en ocasions, també terapèutica. Els Grups de Treball de Càncer de Tiroide i de Tècniques ecogràfiques de la Societat d'Endocrinologia i Nutrició han promogut aquest document en el que es resumeixen els requisits necessaris per a la millor pràctica clínica possible amb aquesta tècnica.

Referència de l'article

Martín-Hernández T, Díez Gómez JJ, Díaz-Soto G, Torres Cuadro A, Navarro González E, Oleaga Alday A, et al. Criterios sobre la utilización y requerimientos técnicos de la ecografía tiroidea en los servicios de endocrinología y nutrición. Endocrinol Diabetes y Nutr. Mar 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]