Categoria: Estudis i projectes

Medicina Intensiva de Son Espases participa en un estudi sobre pacients amb AV induïdes per EAC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

vpc4El Servei de Medicina Intensiva i Coronària de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre el pronòstic a llarg termini de pacients amb risc de mort amb arrítmies ventriculars (AV) induïdes per espasmes arterials coronaris (EAC). També hi han participat diferents centres espanyols.

Andrés Carrillo López, metge de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Long-term prognosis of patients with life-threatening ventricular arrhythmias induced by coronary artery spasm" a la revista Europace.

L'espasme de l'artèria coronària s'associa amb l'arrítmia ventricular. Encara hi ha molta controvèrsia sobre quina és la millor intervenció terapèutica per aquest subtipus específic de pacients. L'objectiu era avaluar els resultats clínics de pacients amb història d'amenaça de la vida amb arrítmies ventriculars causades pels espasmes coronaris arterials, així com amb la necessitat per la col·locació de ICD en l'entorn òptim de teràpia mèdica.

Referència de l'article
Rodríguez-Mañero M, Oloriz T, le Polain de Waroux J-B, Burri H, Kreidieh B, de Asmundis C, et al. Long-term prognosis of patients with life-threatening ventricular arrhythmias induced by coronary artery spasm. Europace. 6 Abr 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]