Categoria: Estudis i projectes

Oncologia de Son Llàtzer participa en l'assaig aleatori SECAVIN

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr711El Servei d'Oncologia de l'Hospital Son Llàtzer ha participat en l'estudi SECAVIN: un estudi aleatori en fase II/III del cabazitaxel versus vinflunina en carcinoma transicional de l'uroteli metastàtic o localment avançat. També hi han participat diferents centres espanyols.

M. González Graguera, oncòloga de l'Hospital Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A randomized Phase II/III study of cabazitaxel versus vinflunine in metastatic or locally advanced transitional cell carcinoma of the urothelium (SECAVIN)" a la revista Annals of Oncology.

Tot i l'arribada de la immunoteràpia en el càncer urotelial, encara hi ha una necessitat de trobar els agents citotòxics efectius més enllà de la segona línia. La vinflunina és l'únic tractament aprovat en aquest entorn per l'European Medicines Agency (EMA) i els taxans també són àmpliament utilitzats en una segona línia. El cabazitaxel és un taxà amb activitat en càncer docetaxel-refractari. Es va realitzar un estudi aleatori per comparar la seva eficàcia versus la vinflunina.

Referència de l'article
Bellmunt J, Kerst JM, Vázquez F, Morales-Barrera R, Grande E, Medina A, et al. A randomized Phase II/III study of cabazitaxel versus vinflunine in metastatic or locally advanced transitional cell carcinoma of the urothelium (SECAVIN). Ann Oncol Off J Eur Soc Med Oncol. 13 Abr 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]