Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'associació del consum de llegums i la diabetis de tipus 2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr446L'IdISBa i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació de l'associació del consum de llegums amb la incidència de diabetis mellitus de tipus 2 en adults. També hi han participat diferents centres membres del CIBEROBN.

Miquel Fiol, investigador principal del grup CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Legume consumption is inversely associated with type 2 diabetes incidence in adults: A prospective assessment from the PREDIMED study", publicat a la revista Clinical Nutrition.

S'ha demostrat que els llegums, un aliment amb baix consum d'energia, ric en nutrients i amb un baix índex glucèmic, tenen efectes beneficiosos en el control glucèmic i adipositat. Com a tal, els llegums s'han recomanat àmpliament en dietes diabètiques, encara que hi ha poca evidència que el seu consum protegeixi contra la diabetis mellitus de tipus 2. Per tant, l'objectiu de l'estudi era examinar l'associació entre consum de llegums sencers i subtipus específics, i el risc de patir diabetis mellitus de tipus 2. També es va investigar l'efecte de la substitució teòrica dels llegums per altres proteïnes o menjar ric en carbohidrats.

Referència de l'article
Becerra-Tomás N, Díaz-López A, Rosique-Esteban N, Ros E, Buil-Cosiales P, Corella D, et al. Legume consumption is inversely associated with type 2 diabetes incidence in adults: A prospective assessment from the PREDIMED study. Clin Nutr. Mar 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: division, CSIRO / SIRO ScienceImage 3224 Pulses and legumes / CC BYND 2.0]