Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i l'IdISBa cel·lular l'AOS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr980El Laboratori Clínic de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISBa han participat en un estudi sobre la dels biomarcadors de mort cel·lular i l'apnea del son obstructiva (AOS) i la seva implicació en la síndrome coronària aguda. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Maria Bauçà, Laura Fueyo i Antònia Barceló, facultatius del Laboratori Clínic de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Aina Yáñez, Mónica de la Peña i Javier Pierola, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Cell Death Biomarkers and Obstructive Sleep Apnea: Implications in the Acute Coronary Syndrome" a la revista Sleep.

Els nucleosomes i els dsDNA s'han suggerit com a biomarcadors prometedors en les malalties relacionades amb la mort cel·lular, com ara la síndrome coronària aguda (SCA). Actualment, l'impacte de l'apnea del son obstructiva (AOS) en pacients amb SCA no està clar. L'objectiu era avaluar la relació entre l'AOS, els dsDNA i els nucleosomes i avaluar la seva implicació potencial en el desenvolupament de la SCA.

Referència de l'article
Bauça JM, Yañez A, Fueyo L, de la Peña M, Pierola J, Sánchez-de-la-Torre A, et al. Cell Death Biomarkers and Obstructive Sleep Apnea: Implications in the Acute Coronary Syndrome. Sleep. 17 Abr 2017.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]