Categoria: Estudis i projectes

Oncologia de Son Espases participa en la publicació d'un estudi sobre investigació translacional en tumors neuroendocrins

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr981El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre investigació translacional en tumors neuroendocrins. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Fuster, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Translational research in neuroendocrine tumors: pitfalls and opportunities" a la revista Oncogene.

L'interès en la investigació de tumors neuroendocrins ha crescut en els darrers 10 anys, coincidint amb les millores de la comprensió de la patogènesi molecular d'aquests tumors. A més, els tumors neuroendocrins s'han convertit en una de les característiques més engrescadores en el desenvolupament de medicaments. S'han aprovat dos agents per al maneig de tumors neuroendocrins pancreàtics, però el desenvolupament dels agents per als tumors neuroendocrins és limitat per problemes amb ambdues seleccions de pacients i demostració d'activitat. En aquesta revisió, s'analitzen aquestes les limitacions i es discuteixen les vies per augmentar els valors predictius de models preclínics per millorar el desenvolupament clínic de fàrmacs.

Referència de l'article
Capdevila J, Casanovas O, Salazar R, Castellano D, Segura A, Fuster P, et al. Translational research in neuroendocrine tumors: pitfalls and opportunities. Oncogene. 2017;36(14):1899–907.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]