Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca participa en una revisió sistemàtica sobre educació en l'ús inhaladors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr576El Centre de Salut Son Pisà ha participat en una revisió sistemàtica sobre l'efectivitat i els factors d'èxit de les intervencions educatives de la tècnica d'inhalació per a pacients amb asma o Malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). També hi han participat la Universitat de Maastricht Medical i la University Centre Groningen.

Miguel Román Rodríguez, metge de medicina familiar i comunitària del Centre de Salut Son Pisà, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness and success factors of educational inhaler technique interventions in asthma & COPD patients: a systematic review" a la revista NPJ Primary Care Respiratory Medicine.

Amb l'actual varietat de nous inhaladors i polítiques dirigides al canvi d'inhaladors, la necessitat d'idees per a la correcta educació de l'ús d'inhaladors és més evident que mai. Es van voler revisar sistemàticament les intervencions educatives de les tècniques d'inhalació, per avaluar l'efectivitat total i identificar els principals punts d'èxit.

Referència de l'article
Klijn SL, Hiligsmann M, Evers SMAA, Román-Rodríguez M, van der Molen T, van Boven JFM. Effectiveness and success factors of educational inhaler technique interventions in asthma & COPD patients: a systematic review. npj Prim Care Respir Med. 2017;27(1):24.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]