Categoria: Estudis i projectes

Oncologia Mèdica de Son Espases participa en l'assaig MAJA; SOGUG 2011/02

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr840Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig multicèntric, aleatori, controlat i obert de fase 2, sobre el manteniment de la teràpia amb vinflunina més la millor atenció de suport vs. la millor atenció de suport tota sola en pacients amb carcinoma urotelial avançat amb resposta després de la quimioteràpia de primera línia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Aranzazu González del Alba, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Maintenance therapy with vinflunine plus best supportive care versus best supportive care alone in patients with advanced urothelial carcinoma with a response after first-line chemotherapy (MAJA; SOGUG 2011/02): a multicentre, randomised, controlled, open-label, phase 2 trial" a la revista Lancet Oncology.

El manteniment de les teràpies millora els resultats en diferents tipus de tumors, però els efectes tòxics acumulats limiten la tria de medicaments. Es va investigar si el manteniment de teràpia amb vinflunina podria endarrerir la progressió de la malaltia en pacients amb carcinoma urotelial avançat, en els quals es va aconseguir el control de la malaltia amb quimioteràpia de primera línia.

Referència de l'article
García-Donas J, Font A, Pérez-Valderrama B, Virizuela JA, Climent MÁ, Hernando-Polo S, et al. Maintenance therapy with vinflunine plus best supportive care versus best supportive care alone in patients with advanced urothelial carcinoma with a response after first-line chemotherapy (MAJA; SOGUG 2011/02): a multicentre, randomised, controlled, open-label, phase 2 trial. Lancet Oncol. 2017 May;18(5):672–81.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]