Categoria: Estudis i projectes

El Banc de Sang participa en un article sobre riboflavina i reducció de patògens amb llum ultraviolada per eliminar el Trypanosoma cruzi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr112La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha participat en la publicació d'un article sobre l'efectivitat de la riboflavina i la tecnologia de reducció de patògens amb llum ultraviolada en l'eliminació del Trypanosoma cruzi de la leucoreducció de la sang completa. També hi han participat el IUNICS i la Universitat de Barcelona.

Teresa Jiménez Marco i Enric Girona Llobera, metges de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "The effectiveness of riboflavin and ultraviolet light pathogen reduction technology in eliminating Trypanosoma cruzi from leukoreduced whole blood" a la revista Transfusion.

La malaltia parasitària de Chagas és causada pel Trypanosoma cruzi protozoari, el qual es transmet principalment per insectes vectors. Altres rutes d'infecció, en àrees endèmiques i no endèmiques, són els transplantaments d'organs i mèdul·la, la transmissió congènita i la transfusió de sang. Pacients chagàsics asimptomàtics podrien tenir una parasitèmia baixa i transitòria en sang perifèrica i, conseqüentment, podrien transmetre sense saber-ho la malaltia via transfusió de sang. La riboflavina i la llum ultraviolada de reducció de patògens són un mètode per reduir el risc de transmisió dels patògens per transfusió basats en el dany dels àcids nucleics de patògens.

Referència de l'article
Jiménez-Marco T, Cancino-Faure B, Girona-Llobera E, Alcover MM, Riera C, Fisa R. The effectiveness of riboflavin and ultraviolet light pathogen reduction technology in eliminating Trypanosoma cruzi from leukoreduced whole blood. Transfusion. Abr 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]