Categoria: Estudis i projectes

Traumatologia de Son Espases i Son Llàtzer publiquen un article sobre revisió d'una pròtesi amb soldadura freda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr461Els serveis de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre una pròtesi amb soldadura freda.

Guillem Salvà Coll, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, i Xavier Terrades Cladera, traumatòleg de l'Hospital Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Cold Welding in a Trapeziometacarpal Ball and Socket Prosthesis: A Case Report" a la revista The journal of hand surgery Asian-Pacific volume.

En una revisió de cirurgia de maluc es va descriure la soldadura freda del component femoral en implants de titani, però no hi ha informes previs publicats en pròtesi TMC. Es presenta un cas d'un pacient que tenia una dislocació TMC ARPE® 11 mesos després de la cirurgia i durant la revisió de la cirurgia, es va observar la soldadura freda del coll amb el metacarpià mare. Aquest podria representar un problema quan es revisen aquestes pròtesis i els procediments alternatius podrien ser aconsellats i discutits amb els pacients quan es revisen aquest implants.

Referència de l'article
Salvà-Coll G, Terrades-Cladera X. Cold Welding in a Trapeziometacarpal Ball and Socket Prosthesis: A Case Report. J hand Surg Asian-Pacific Vol. 2017;22(2):259–61.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mikael Häggström / Trapeziometacarpal osteoarthritis with subluxation / CC BYND 2.0]