Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Son Espases publiquen un article sobre la incidència de la dieta mediterrània en les cataractes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr327L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un estudi sobre l'efecte de la dieta mediterrània en la incidència de la cirurgia de cataractes. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article publicat amb el títol "The Effect of a Mediterranean Diet on the Incidence of Cataract Surgery" a la revista Nutrients.

Les cataractes són motiu de discapacitat visual a nivell mundial, i la cirurgia és l'únic tractament possible. El procés que inicia l'opacitat de les lents depèn de l'estrès oxidatiu experimentat pels components de les lents. S'ha suggerit un patró global alimentari saludable, amb el potencial de reduir l'estrès oxidatiu, com un mitjà per disminuir el risc de desenvolupar cataractes. L'objectiu era investigar la hipòtesi que una intervenció amb dieta mediterrània, en lloc d'una dieta baixa en greixos, podria disminuir la incidència de la cirurgia de cataractes en gent gran.

Referència de l'article
García-Layana A, Ciufo G, Toledo E, Martínez-González M, Corella D, Fitó M, et al. The Effect of a Mediterranean Diet on the Incidence of Cataract Surgery. Nutrients. 2017;9(5):453.
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]