Categoria: Estudis i projectes

Anàlisis Clíniques de Son Espases i l'IdISBa han participat en la publicació d'un assaig aleatori sobre nivells de BCAA en pacients obesos amb AOS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr304El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en un assaig aleatori controlat sobre nivells d'aminoàcids de cadena ramificada (BCAA) i metabolisme de la glucosa en pacients amb obesitat i apnea del son obstructiva (AOS). També hi han participat l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'IDIBELL, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el CIBERDEM, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital Clínic de Barcelona.

Antonia Barceló i Daniel Morell-Garcia, del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Gerardo Pérez, del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "A randomized controlled trial: branched-chain amino acid levels and glucose metabolism in patients with obesity and sleep apnea" a la revista Journal of Sleep Research.

Hi ha evidència que els canvis en nivells d'aminoàcids de cadena ramificada (BCAA) es podrien correlacionar amb l'eficàcia de les intervencions terapèutiques i afectar la millora en control metabòlic. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar si les concentracions sèriques de BCAA (leucina, isoleucina, valina) podrien mediar en la sensibilitat a la insulina i tolerància de la glucosa després del tractament CPAP en pacients amb apnea del son obstructiva. Es va realitzar un assaig aleatori controlat de pacients amb AOS en pacients amb obesitat mòrbida.

Referència de l'article
Barceló A, Morell-Garcia D, Salord N, Esquinas C, Pérez G, Pérez A, et al. A randomized controlled trial: branched-chain amino acid levels and glucose metabolism in patients with obesity and sleep apnea. J Sleep Res. 17 Mai 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]