Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Son Espases participen en una anàlisi de les ceramides de plasma, dieta mediterrània i incidència en la malaltia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-sss44L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un estudi sobre les ceramides de plasma, dieta mediterrània i incidència de la malaltia cardiovascular en l'assaig PREDIMED. També hi han participat diferents centres espanyols i internacionals.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article publicat amb el títol "Plasma Ceramides, Mediterranean Diet, and Incident Cardiovascular Disease in the PREDIMED Trial (Prevención con Dieta Mediterránea)" a la revista Circulation.

Malgrat que els estudis i investigacions en models animals i petites poblacions clíniques han suggerit que les ceramides poden representar un vincle intermedi entre la sobrenutrició i determinats mecanismes patològics de malaltia cardiovascular subjacent, no hi ha estudis prospectius que hagin investigat l'associació entre les ceramides de plasma i el risc de malaltia cardiovascular.

Referència de l'article

Wang DD, Toledo E, Hruby A, Rosner BA, Willett WC, Sun Q, et al. Plasma Ceramides, Mediterranean Diet, and Incident Cardiovascular Disease in the PREDIMED Trial (Prevención con Dieta Mediterránea) Clinical Perspective. Circulation. 2017;135(21):2028–40.
PubMed | Enllaços Bibliosalut

 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal ]