Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes La Conselleria de Salut ha participat en un estudi sobre la densitat mamogràfica en dones amb torn de nit

La Conselleria de Salut ha participat en un estudi sobre la densitat mamogràfica en dones amb torn de nit

ins-epr381La Conselleria de Salut ha participat en un estudi sobre l'alta densitat mamogràfica en treballadores que duen molt de temps en el torn de nit. També hi han participat diferents registres de càncer de mama a Espanya.

Carmen Sánchez Contador, coordinadora autonòmica del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "High Mammographic Density in Long-Term Night-Shift Workers: DDM-Spain/Var-DDM2" a la revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

5059El torn de nit s'ha suggerit com a possible causa de càncer de mama, i la seva associació amb la desitat mamogràfica com un dels més importants factors de risc per patir aquest tipus de càncer. Aquest estudi examina el torn de nit i la densitat mamogràfica en dones espanyoles.

També es va presentar un pòster en el II Congrés Ibero-Americano de Epidemiología y Salud Pública, que es va celebrar a Santiago de Compostel·la, del 2 al 4 de setembre de 2015.

Referència de l'article

Pedraza-Flechas AM, Lope V, S?nchez-Contador C, Santamari?a C, Pedraz-Pingarr?n C, Moreo P, et al. High Mammographic Density in Long-Term Night-Shift Workers: DDM-Spain/Var-DDM. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2017;26(6):905–13.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Fotos: Gerència 061 / Conselleria de Salut]