Categoria: Estudis i projectes

Gastroenterologia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre les cadenes d'Escherichia coli aïllades de pacients amb malaltia de Crohn a Espanya i Xile

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr710El Departament de Gastroenterologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en un article sobre la diversitat genètica i els determinants de la virulència de les cadenes d'Escherichia coli aïllades de pacients amb malaltia de Crohn a Espanya i Xile. També hi han participat la Universitat de Xile, la Clínica Las Condes de Santiago, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats i la University of Virginia School of Medicine.

Sam Khorrami, gastroenteròleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Genetic Diversity and Virulence Determinants of Escherichia coli Strains Isolated from Patients with Crohn's Disease in Spain and Chile" a la revista Frontiers in Microbiology.

Les cadenes d'Escherichia coli adherents invasives (AIEC) són genèticament variables i els factors de virulència per AIEC no són específics. La FimH és la proteïna més estudiada relacionada amb la patogenicitat, tot i que hi ha hagut altres estudis amb proteïnes, com ara la Serina Proteasa Autotransportadora d'Enterobacteriacea (SPATEs). L'objectiu d'aquest estudi és caracteritzar les cadenes de Escherichia coli aïllades de pacients amb malaltia de Crohn a Xile i Espanya, i identificar les diferències entre les cadenes associades amb els marcadors de la virulència i clonalitat.

Referència de l'article
Céspedes S, Saitz W, Del Canto F, De la Fuente M, Quera R, Hermoso M, et al. Genetic Diversity and Virulence Determinants of Escherichia coli Strains Isolated from Patients with Crohn’s Disease in Spain and Chile. Front Microbiol. 24 mai 2017.
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]