Categoria: Estudis i projectes

L'Àrea de Salut de Menorca participa en una anàlisi de l'exposició infantil als contaminants orgànics i al mercuri

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr329L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en la publicació d'un article sobre l'avaluació integrada de l'exposició infantil als contaminants orgànics i al mercuri via dieta a Menorca. També hi han participat l'IDAEA-CSIC i el CREAL.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Integrated assessment of infant exposure to persistent organic pollutants and mercury via dietary intake in a central western Mediterranean site (Menorca Island)" a la revista Environmental Research.

En aquesta investigació es van analitzar els nivells de components organoclorats (CS) i de mercuri (Hg) en alguns aliments de Menorca. L'avaluació de l'exposició en la dieta es va dur a terme en la població infantil de l'illa. Finalment, la càrrega de CS i HG en aquests infants es va associar al consum d'aliments seleccionats i es va avaluar l'exposició de la població infantil de Menorca als contaminants.

Referència de l'article
Junqué E, Garí M, Arce A, Torrent M, Sunyer J, Grimalt JO. Integrated assessment of infant exposure to persistent organic pollutants and mercury via dietary intake in a central western Mediterranean site (Menorca Island). Environ Res. 2017;156:714–24.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]