Categoria: Estudis i projectes

Gastroenterologia i Patologia de Son Espases publiquen un article sobre l'hemobília per neoplàsia papil·lar intracolecística

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr715Els serveis de Gastroenterologia i Patologia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre l'hemobília per neoplàsia papil·lar intracolecística.

Claudia Páez Cumpa, Alicia Erimeiku Barahona, M. Antonia Payeras Capó i Carmen Garrido Durán, gastroenteròlogues de l'Hospital Universitari Son Espases; i Isabel Amengual Antich, patòloga de  l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Hemobilia por neoplasia papilar intracolecística" a la revista Revista Española de Enfermedades Digestivas.

S'exposa el cas d'una pacient de 39 anys que presentava un episodi d'hemorràgia digestiva alta secundària a hemobília. Mitjançant les proves d'imatge realitzades es va objectivar l'ocupació de la vesícula biliar per teixit sòlid. Després d'una colecistectomia va ser diagnosticada de neoplàsia papil·lar intracolecística. Es tracta d'una entitat recentment establerta i es considera un subtipus de neoplàsia papil·lar intraductal de via biliar. La presentació en forma d'hemobília gairebé no s'ha descrit a la literatura.

Referència de l'article
Páez Cumpa C, Erimeiku Barahona A, Payeras Capó MA, Amengual Antich I, Garrido Durán C. Hemobilia por neoplasia papilar intracolecística. Rev Española Enfermedades Dig. 2017;109(1):70–3.
Text Complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]