Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Son Espases participa en un estudi sobre perfil neuropsicològic i cognició social en la SHCC

Son Espases participa en un estudi sobre perfil neuropsicològic i cognició social en la SHCC

epr943L'Institut Balear de Salut Mental de la Infantesa i Adolescència de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre perfil neuropsicològic i cognició social en la síndrome d'hipoventilació central congènita. També hi han participat l'Hospital Psiquiátric Casta Guadarrama, l'Hospital Universitari Infantil Niño Jesús i la University of Michigan.

Raquel Seijas Gómez, psicòloga de l'Institut Balear de Salut Mental de la Infantesa i Adolescència de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Neuropsychological profile and social cognition in congenital central hypoventilation syndrome (CCHS): Correlation with neuroimaging in a clinical case" a la revista Journal of clinical and experimental neuropsychology.

La síndrome d'hipoventilació central congènita (SHCC) és un desordre genètic molt poc freqüent causat per la mutació del gen homodominant semblant (PHOX2B). Els pacients amb SHCC pateixen una desregulació del sistema nerviós autònom caracteritzada per l'absència o l'extremadament reduïda resposta a la hipercàpnia i a la hipòxia, amb dèficits neuropsicològics. L'objectiu d'aquest estudi exploratori és descriure el perfil neuropsicològic longitudinal i les seves correlacions amb imatges per ressonància magnètica d'infants amb SHCC i mutació PHOX2B.

Referència de l'article

Esteso Orduña B, Seijas Gómez R, García Esparza E, Briceño EM, Melero Llorente J, Fournier Del Castillo M de la C. Neuropsychological profile and social cognition in congenital central hypoventilation syndrome (CCHS): Correlation with neuroimaging in a clinical case. J Clin Exp Neuropsychol. 14 Jul 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]