Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa publica un article sobre el SIRT3

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr479L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdIsBa) ha publicat un article sobre l'oncogen i el supressor tumoral en càncer. També hi han participat el IUNICS i el Ciber Fisiopatologia Obesitat i Nutrició.

Margalida Torrens Mas, Jordi Oliver, Pilar Roca i Jorge Sastre Serra, investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "SIRT3: Oncogene and Tumor Suppressor in Cancer" a la revista Cancers.

El sirtuin 3 (SIRT3), la principal desacetilasa en el mitocondri, juga un paper principal en la modulació de les espècies reactives a l'oxigen (ERO) i limita el dany oxidatiu dels components cel·lulars. Els objectius del SIRT3 són diferents enzims que regulen el metabolisme mitocondrial i participen en la destoxificació dels ERO, com les cadenes complexes de la respiració, la isocitrat deshidrogenasa, o el superòxid-dismutasa de manganès.

Referència de l'article

Molina Romero FX, Moron Canis JM, Llompart Rigo A, Rodriguez Pino JC, Morales Soriano R, Gonzalez Argente FX. Laparoscopic transgastric endoscopic retrograde cholangiopancreatography after biliopancreatic diversion. Cir Esp. 2015;93(9):594-8.
PubMed | Enllaços Bibliosalut

 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pleiotrope / Protein SIRT3 PDB 3GLR / CC BYND 2.0]